Policajac usmrtio svoju djevojku: Kroz jastuk joj je pucao u glavu

Policajac Goran Beraković (44) usmrtio je svoju djevojku, šest godina mlađu Ines Garić s kojom je odnedavna živio u njezom stanu, u Zrinskoj ulici na broju 10 u centru Slavonskog Broda.

Neslužbeno takođe, Glas Slavonije saznaje da je u vrijeme ubistva i samoubistva u istom stanu spavala sedmogodišnja djevojčica – Inesina kći koja, srećom, nije ništa čula. Iako se dosad spekulisalo da ih je upravo ona pronašla, nju je oko 8,20 sati probudio djed Drago, kada ju je, kao i svakog jutra, došao odvesti u školu.

U kući Garićevih, šok, tuga, nevjerica… Prijatelji i susjedi dolaze izjaviti saučešće. Niko ne može suspregnuti suze. Kako je to moguće, zašto ju je ubio, voljeli su se…

Niko nema odgovor za shrvanu majku Vedinetu, dok otac Drago, skamenjen je od prizora koji je zatekao, ne može niti plakati. Začudio se kada je ušao u stan i nije zatekao već spremnu unučicu za školu.

Dozivao je kćer pa unuku, pokucao na vrata spavaće sobe…, kada je shvatio da je zaključana na silu je provalio. Zatekao je jezivi prizor, mrtvu kćerku i njenog dečka, piše Glas Slavonije.

– Kroz jastuk joj je pucao u glavu, kao Al Kapone… – izustio je otac potpuno u šoku od slike koju nikada neće izbrisati. Uprkos šoku zbog gubitka kćeri, smogao je snage da nasloni izbijena vrata na ulaz spavaće sobe, nazove službu 112, da probudi unučicu i odvede kod bake, ne govoreći joj ništa o zločinu u susjednoj sobi…

Iako su službene informacije policije, kao i zamjenice županijskog državnog tužilaštva Ljiljane Valinčić stizale su kapaljku, priča o nesvakidašnjoj tragediji širila se nevjerovatnom brzinom. 

Dobar dio mlađih Brođana poznaje Ines, pravnicu koja je nakon razvoda od supruga živjela sa sedmogodišnjom kćerkicom. 

Još više je sugrađanima poznat policajac koji je obavljao dužnost pomoćnika načelnika saobraćajne policije. Oboje su bili razvedeni, a od prije dvije godine su bili u vezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.