Policija Kosova: Ubijen šumarski inspektor

Inspektor u Savezu šumarstva u opštini Priština Nazmi Rustemi (63), ubijen je iz vatrenog oružja 18. decembra u večernjim časovima, dok je bio na dužnosti, prenosi Gazeta Ekspres.

Njegovo telo je pronađeno u šumi u blizini jezera Badovac, kao i službeno vozilo, a okolnosti u kojima je Rustemi ubijen još uvek nisu poznate.

Portparol Kosovske policije Daut Hodža je potvrdio da je juče “oko 21.50, na putu Gračanica – Gnjilane, u šumi pronađena osoba čiju je smrt potvrdila ekipa hitne pomoći” i dodao da “policijske jedinice preduzimaju sve potrebne radnje kako bi istražile i rasvetlile okolnosti ovog slučaja”.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Prištini Laureata Uljaj je u izjavi za Gazeta Ekspres navela da su na Rustemijevom telu “rane koje su navodno nanešene vatrenim oružjem” i da je po nalogu tužioca telo poslato na Institut za sudsku medicinu na obdukciju.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, oglasio se povodom ubistva Rustemija.

On je putem objave na Fejsbuku pozvao pravosudne organe da razjasne taj slučaj i počinioce privedu pravdi.

„Sinoć je Direkcija za inspekcijske poslove saopštila da je pronađeno otvoreno vozilo jednog od najstarijih šumarskih inspektora opštine Priština N. Rr. kod Badovca. Nažalost, nakon dolaska policije, pronađeno je i njegovo telo, u oblasti koju je čuvao kao šumski čuvar. Molimo policiju da razjasni slučaj što je pre moguće i počinitelje privede pravdi. Ovaj slučaj dokazuje opasnost sa kojom se suočavaju opštinski inspektori“, napisao je Ahmeti.

Povodom Rustemijevog ubistva oglasio se i Nezavisni sindikat šumarstva Kosova, koji je izrazio duboku zabrinutost zbog teških uslova za rad i opasnosti sa kojima radnici svakodnevno susreću i pozvao nadležne organe da obezbede zaštitu i sigurnost radnika.

„Nezavisni sindikat šumarstva Kosova izražava duboko žaljenje zbog ovog slučaja, teških uslova u kojima rade šumarski radnici, a posebno šumarske straže i istovremeno poziva nadležne organe da preduzmu konkretne korake da obezbede radnicimaa zaštitu i sigurnost na radu, kao i brzo utvrđivanje predmetnog slučaja“, navedeno je u saopštenju.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana