Policija pretresa kuće, turističke agencije: U svim gradovima Kosova hapšenja zbog krijumčarenja ljudi

Kosovska policija je uhapsila osam kriminalaca, koji se bave krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijimčarenja ljudi.

U policijskoj operaciji “Ereniku” uhapšeno je osam kriminalaca koji se bave krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom, saošteno je iz policije. Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijimčarenja ljudi.

Direkcija za organizovani kriminal u saradnji sa javnim tužiocem, nakon istrage koja se vodi još od avgusta prošle godine, uhapsila je danas kriminalnu grupu od osam osoba, koja se pored ostalog, bavila i krijumčarenjem migranata.

Operacija pod šifrovanim imenom “Ereniku”, sprovedena je u šest gradova Kosova: Prištini, Uroševcu, Štimlju, Prizrenu, Orahovcu i Peći. Tom prilikom je prekontrolisano ukupno trinaest lokacija. U akciji je uhapšena grupa osumnjičenih koja je u dužem vremenskom periodu vršila krivična djela krijumčarenja migranata i falsifikovanja putničkih dokumenata. U ovoj operaciji pretreseno je devet kuća sa pratećim objektima i četiri turističke agencije.

Osumnjičeni su, navodi se u saopštenju policije, s namjerom da pribave veliku finansijsku korist, organizovali više grupa građana Kosova, kako bi ih prokrijumčarili u zemlje Zapada. Ova kriminalna grupa je u ovu svrhu koristila redovne putničke linije, uglavnom iz kosovskih gradova u pravcu Srbije, kako bi građani Kosova u početku prešli u Mađarsku, a kasnije u druge evropske države.

Tokom istrage ovog slučaja identifikovano je 30 žrtava krijumčarenja ljudi, od kojih je uzimano između 2.500 do 4.000 eura. Tokom policijske operacije, konfisokvani su i materijalni dokazi, među kojima veliki broj dokumenata i oružja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.