Porodica Piste je pisala Thaçiju: Ubistvom Elvisa, oni su ubili sve nas!

Prenosimo vam pismo u cjelosti:

Poštovani predstavnici institucija Republike Kosovo, poštovani premijeru Hashime Thaçi.

Prošlo je dva mjeseca od ubistva našeg sina, sina Kosova i jednog od najiskrenijih predstavnika našeg grada Orahovca, partije PDK ali i političke scene, Elvisa Piste.

Prošlo je skoro dva mjeseca bez rezultata, bez ikakvog traga i nema uhapšenih za njegovo ubistvo.

Zadatak za pronalaženje ubice imaju svi, prvenstveno Institucije Republike Kosova. Jer nema Albanca koji nije bio potresen ovim činom ubistva. Nema nijednog partijskog saradnika koji nije doživeo duboku bol. I vi ste ovo doživjeli na sličan način.

Onako kako smo tražili od momenta kada se desio ovaj tragičan slučaj, i dalje tražimo otkrivanje i privođenje pravdi izvršioca ubistva i tražimo od relevantnih institucija i kompetentnih organa da nastave intenzivnije sa istragom, sve do razotkrivanja ovog kukavičkog čina.

Tražimo od vas, kao institucija Republike Kosova, od vas premijeru Thaçi da iskoristite svoj političko institucionalni uticaj nad istražnim organima i organima pravde da bi na kraju građani slobodno izlazili iz svojih kuća, da se ovakve istrage završavaju uspješno, i da autori ovakvih krivičnih djela završavaju pred licem pravde.

Ovo nije samo zahtjev od nas, Elvisove porodice. Mi čvrsto vjerujemo da iza ovog zahtjeva stoji dva miliona Albanaca na Kosovu, 25.000 građana Orahovca i pogotovo 8.200 glasača Elvisa Piste i PDK-a. Ubistvom Elvisa, oni su ubili sve nas !

Mi i dalje vjerujemo u institucije Republike Kosova, u lidera ovih institucija premijera Thaçija.

Međutim, ovo povjerenje može izblijediti ako nema konkretnih rezultata istrage. Ovo povjerenje bi se moglo pretvoriti u razočarenje, a takvo razočaranje je veliko među građanima Kosova i Orahovca. Želeći da pratimo institucionalne puteve mi tražimo da se što prije pronađu i privedu pravdi počinitelji ovog užasnog događaja za nas.

Ovo pismo je samo početni oblik obraćanja relevantnim institucijama i premijeru Thaçiju, u slučaju da ne bude konkretnih rezultata imamo podršku cijelog grada, cijele države za koju je radio naš sin, sin Kosova, Elvis Pista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.