Posljednji pokušaji prevazilaženja podjela između LDK-a i Samoopredjeljenja

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova najavljena je za četvrtak, a u PS i DSK još nisu postigli dogovor o konačnom sporazumu.

Nijedna strana nije zvanično najavila kada će se dogoditi naredni sastanak između lidera pregovaračkih subjekata, mada se do konstitutivnog sastanka od stranaka očekuje da učine poslednje pokušaje prevazilaženja postojećih podela, piše Zeri.

List navodi da PS i DSK još uvek nisu postigli sporazum o vladi , koji su mediji objavili, sastanak je održan 20. decembra, a zvaničnici DSK rekli su ovom mediju da su se čelnici dva subjekta sastali i juče.

Zeri navodi da nijedna strana nije zvanično objavila kada će se dogoditi sledeći sastanak između lidera PS-a Albina Kurtija i lidera DSK Isa Mustafe.

Međutim, izvori unutar partija rekli su da rade kako bi se naredni sastanak lidera pregovaračkih stranaka održao danas.

Predsednik PS Albin Kurti je potvrdio da će biti u komunikaciji sa DSK-om. Sa druge strane, Demokratski savez Kosova rekao je da su spremni da sednu da razgovaraju sa PS-om u trenutku kada pošalju poziv za sledeći sastanak.

Do sada nijedna strana nije prešla sa zacementiranih zahteva za mesto predsednika. DSK zahteva da im se ova pozicija garantuje, dok se PS snažno protivi takvoj opciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.