POSNA PLAZMA TORTA, SAVRŠENA POSLASTICA : Svi je obožavaju, a ne može biti jednostavnija

Potrebno je:

donji sloj:

100 g margarina
100 g šećera u prahu
300 g posnog plazma keksa
200 ml soka od pomorandže / bademovo ili sojino mleko / mineralna voda ili čaj

fil:

350 ml vode
40 g pudinga sa ukusom vanile
2 kašike šećera
100 g posnog šlaga
200 ml mineralne vode ili obične
50 g margarina
300 g posnog plazma keksa

gornji sloj dekoracija:

100 g posnog šlaga
100-120 ml mineralne vode
1-2 kašike posnog Eurokrema

Priprema:Dve kašike šećera se pomeša sa 40 grama pudinga, doda se 100 ml vode (ukoliko ne želite da koristite puding, stavite 40 grama skroba i malo ekstrakta vanile). Sve sjedinimo. U manju šerpu sipamo 250 ml vode (odnosno sojinog ili bademovog mleka) i kada provri dodajemo razmešani puding i mešamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa šporeta. Dodajemo odmah 50 grama margarina, mešamo da se otopi i sjedini. Smesu prespemo u veću posudu, u koju kasnije dodajemo još sastojaka.

Dok se puding hladi sameljemo 300 g plazma keksa. Sto grama margarina umutimo sa 100 g šećera u prahu, pa dodamo samleveni keks i 150-200 ml soka od pomorandže (opciono sojino, ili bademovo mleko, kiselu vodu, pa čak i čaj). Tečnost se može dodavati iz dva ili tri puta, uz postepeno mešanje. Sve sjedinimo i mešamo, dok masa ne bude maziva, kad se stegene da ne bude pretvrda. Spremimo tanjir, kalup za tortu stavimo na tanjir, pa prethodno pripremljenu smesu ubacujemo i poravnamo. Kalup stavimo u frižider.

Sto grama posnog šlaga umutimo sa 200 ml hladne vode (kisele, ili obične). Kad se stvrdne, uzimamo posudu u kojoj je puding. Malo umutimo puding, pa mu dodajemo šlag uz postepeno mućenje. Kad se umuti, u smesu se dodaje 300 g mlevenog keksa i meša dok se ne sjedini dobro. Izvadi se kalup iz frižidera i dobijena smesa namaže kao drugi sloj.

Preostalih 100 g šlaga se umuti sa 100-120 ml vode (kisela ili obična), pa se doda Eurokrem i to meša dok se ne sjedini.Premaže se kao treći sloj preko torte i vrati opet u frižider da se stegne.

Kao ukras se pospe mlevena Plazma, a može se, u obliku kuglica, ukrasiti i posnim Eurokremom u koji se zabodu komadići keksa.

izvor novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.