Postignut dogovor Priština-Beograd o struji i telekomunikacijama

Visoka predstavnica EK Ketrin Ešton izjavila da je postignut dogovor Beograda i Prištine o energetici i telekomunikacijama i da su donete “važne odluke” o lokalnim izborima na Kosovu.

Ešton je podsjetila da je njen sastanak u Briselu s premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hashimom Thaçijem, nastavak razgovora o sprovođenju njihovog aprilskog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

” Premijeri su postigli dogovor o struji i telekomunikacijama”, navodi se u saopštenju poslije sastanka, bez daljih pojedinosti.

Što se tiče novembarskih lokalnih izbora na Kosovu, “razmotrili smo postignuti napredak i donijeli neke važne odluke kako bi se osiguralo da izbori budu pošteni, uz najveće moguće učešće u izbornom procesu”, rekla je visoka predstavnica EU.

Ešton je na kraju izjave, takođe ne iznoseći pojedinosti, istakla da su se Dačić i Thaçi “složili da će se Radna grupa za izbore, kojom predsedava OEBS, ponovo sastati narednih dana, tako da se blagovemeno sprovedu odluke donijete večeras”.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton saopštila je sinoć da su predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i  premijer Hashim Thaçi postigli dogovor o struji i telekomunikacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.