Potresna ispovijest udovice Bate Živojinovića: Boli me što naš sin i dalje ne može na očev grob

Legenda jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović, neponovljivi Valter, napustio nas je prije tri godine, a njegova supruga Lula i dalje je neutješna zbog njegovog odlaska.

– Nikako ne mogu i vjerovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nježan dodir. Srećom, sada su mi kćerka i neki od unuka tu, pa vrijeme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima. Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomjesti. Vjerovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se da živim dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost – započinje razgovor Batina udovica Lula.

Njegova supruga ga je najbolje poznavala i znala je šta Bata misli i osjeća. Ona je provela glumčeve posljednje dane uz njega, te otkrila da ostaje i dalje bol što Bati nije mogla da se ispuni posljednja želja – da zagrli svog sina.

– O tome smo puno pričali do sada, to je opšte poznata stvar i tu se ništa nije promijenilo. Najveća želja mu je bila da se svi opet zajedno okupimo, da može opet da zagrli svog sina Miljka. To se, nažalost, nije desilo i jedan pošten i častan čovjek je otišao sa neizrečivim bolom. Nečija osveta pobjedila je humanost, u ovom slučaju zlo je pobjedilo dobro. Bata to nije zaslužio – kaže Lula i osvrće se na to po čemu će uvijek pamtiti svog supruga:

– Optimizam, pozitivno razmišljanje, stalna vjera u uspjeh… Bata nikad nije priznavao poraz. Do kraja svog života ostao je veseo i ostavio nam je u sjećanje samo lijepe stvari. Uvijek ćemo nositi njegovu nježnost i pažnju, a to nije malo.

Na pomenu, koji će biti održan sutra, na njihovu veliku žalost ponovo neće biti okupljena cijela porodica.

– Miljko i dalje ne može da dođe u Srbiju iako su svi optuženi u njegovom slučaju oslobođeni. Samo on još uvijek nije slobodan! Da li je to slučajnost? Od oslobađajuće presude je prošlo tačno godinu dana i sada je svima jasno da mu pojedinci ne dozvoljavaju da se nikada više ne vrati u svoju domovinu. Zato će i ovaj, treći po redu pomen, proći bez naše glave porodice, bez najstarijeg muškarca. Sa mnom će biti kćerka Jelena, unuci i nekoliko prijatelja, kao što je red – rekla je Lula za Pink.rs.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana