Potresno – sahranjene jedna pored druge: Sestre Marijana i Dragana zajedno u grob

Sestre Marijana Vranić (23) i Dragana Petrović (19), koje su u subotu oko 3.30 tragično nastradale u saobraćajnoj nesreći u centru Kragujevca po povratku sa proslave Marijaninog rođendana,  sahranjene su jedna pored druge danas na seoskom groblju u Erdeču.

marijana i dragana_0

Nema riječi utjehe. Samo bol i tuga. Na posljednje njihovo putovanje ispratićemo ih zajedno. Zajedno su provele djetinjstvo, zajedno odrastale, radovale se uspjesima, zajedno su slavile rođendane, zajedno su otišle u smrt. Kovčezi sa njihovim tijelima stigli su u isto vrijeme u domove Vranića i Petrovića. Sahranićemo ih na seoskom groblju jednu pored druge, da i na svom vječnom počinku budu zajedno – kaže Milun Petrović, stric poginulih djevojaka. 

U stravičnom sudaru „audija“ u kojem je bilo pet djevojaka i „fijata“ kojim je upravljao Kragujevčanin Ivica K. (30), poginule su Marijana Vranić i Dragana Petrović. Njihova drugarica Jovana Prodanović i dalje je kritično, polomljene su joj obje noge i karlica, a odstranjena joj je i slezina. 

– Poslije tri hirurške intervencije koje su urađene u subotu, ona je za nijansu bolje, mada ljekari njeno stanje ocjenjuju kao kritično. Povrijeđena djevojka je pod stalnim nadzorom ljekara intenzivne njege u Centru za anesteziju i reanimaciju – saopštila je Vanja Đorđević, portparol Kliničkog centra. 

Tatjani Petrović (19), rođenoj sestri poginule Dragane, niko se ne usuđuje da saopšti da je zauvijek izgubila sestru. 

– Tanja je i dalje u izolovanoj sobi u Urgentnom centru i niko osim ljekara i dežurne sestre je ne posjećuje. Ni majci nisu dozvolili da uđe, jer bi njene suze same otkrile strašnu istinu. Neće biti ni na sahrani, jer bi to i za nju i za roditelje bio strašan šok – kaže stric Milun.

Nevena Urejkić (23), peta djevojka, takođe je u Urgentnom centru, lakše je povrijeđena. 

Uhapšeni Ivica K., koji je, kako je saopštila policija, išao u istom smjeru sa kolima u kojima su bile djevojke i osumnjičen da je naglo skrenuvši ulijevo izazvao nesreću, od šoka u policiji nije davao nikakvu izjavu. Kontrolom odmah poslije nesreće utvrđeno je da nije imao alkohol u krvi.

Kako saznajemo, dva vozila kretala su se više stotina metara od Trga Mala vaga prema izlazu iz grada čas uporedo, čas jedno iza drugog. Navodno je bilo i izvjesne bezazlene komunikacije između vozača “fijata” i djevojaka u drugom vozilu. 

Na “fijatu” kojim je upravljao Ivica K. sa bočne strane samo je malo udubljenje i vještaci će biti ti koji će rekonstrukcijom dati odgovor kojom su se brzinom vozila kretala i kako je došlo do tragedije kakvu Kragujevac ne pamti. 

Istražni sudija Osnovnog suda Dragan Đorđević, koji je izvršio uviđaj i juče saslušao Ivicu K., kaže da je tužilac odmah zatražio pritvor za osumnjičenog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.