Predinfarktno stanje: Sloba Radanović hitno primljen u bolnicu

Iako je skupio snagu da na dan smrti svog oca odradi unaprijed dogovoren doček Nove godine, kako mu je bilo u duši najbolje svjedoči to što je Slobi Radanoviću pozlilo, pa je hitno primljen u bolnicu.

– Dok su svi čestitali jedni drugima i razmjenjivali najljepše želje, Slobi se kidalo srce. Patnja i tuga za tek preminulim ocem toliko su ga slomili kad je završio nastup i sjeo u kola da krene kući, da mu je pozlilo. Počeo je da se guši u autu, stezalo ga je u grudima, preznojavao se. Prestravili smo se da je dobio infarkt, pošto su upravo to simptomi srčanog udara – rekao je Slobin prijatelj za Svet, pa nastavio:

– Odmah smo ga odvezli u hitnu pomoć na VMA. Doktori su na prvi pogled konstatovali da je infarkt, ali kada su mu urađene detaljne analize, ustanovili su da je to bilo, na svu sreću, predinfarktno stanje. Proveli smo par sati u bolnici, Sloba je primio nekoliko infuzija i nešto za smirenje, jer je bio van sebe. Pritisak mu je bio konstantno povišen i jedva su ga spustili – konstatovao je izvor.

– Nakon toga smo otišli kući, poslije je uslijedila sahrana i sve ostalo. Sloba je veoma vezan za svoje roditelje, mjesecima unazad je gledao da se nađe svom ocu, vodio ga je po ljekarima i činio sve što je bilo u njegovoj moći. Niko od nas nije očekivao ovakav ishod. Samo par dana prije Nove godine Sloba je bio kod njih, vodio je i Jelenu. Bili su presretni što se konačno skrasio, što mu posao ide, što je sretan. Ponosni su bili jer je dokazao koliko je dobar pjevač, ima nastupe, odlično zarađuje. Ako ništa drugo, otac je dočekao da vidi da je Sloba uspio da vidi da je i bio je sretan zbog njega. Ali stres koji je trpio posljednje dvije godine, taj rijaliti, razvod, silna prepucavanja, Lunine histerije, prijetnje i uvrede narušile su mu zdravlje. Sloba sad mora da gleda sebe i svoju majku i da gura samo naprijed. I njemu je sad jasno da je zdravlje najvažnije, sve ostalo će steći radom – kaže Slobin prijatelj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana