Priča koja je zapalila društvene mreže: Prodala sat jer su joj hitno trebale pare, a onda…

Ona ih svojim objavama redovno inspiriše i oduševljava, što god da napiše širi se munjevitom brzinom, pa se to dogodilo i s najnovijom njenom pričicom, posvećenoj jednom ženskom satu.

“Sjećam se kad sam prvi put vidjela ovaj sat. Rekla sam sebi ‘moram ga imati’. Štekala sam lovu, ali nikako nisam mogla da skupim potrebnu sumu. U jednom razgovoru požalila sam se baki da već par godina štedim za jedan sat. Baka me pitala ‘pa koliko imaš love trenutno?’ Ja joj odgovorim: ‘Pola’”, piše Morana.

Nedugo nakon toga baka ju je nazvala telefonom i predložila da dođe na zagrebački trg Kvatrić. Šta se tu odigralo Morana ovako opisuje:

“Žena došla autobusom iz Samobora, izvadila kovertu iz torbe i rekla: ‘Čuj, kad ti već (bivši) muž neće kupiti sat, evo ti ostatak love i kupi ga sama.’ Sjećam se prizora kao danas. Nasred ulice, okružena keljom i salatom, skakala sam od sreće kao malo dijete! Sat sam naručila u Gracu, a baka, mama, Frano i ja smo išle po njega. Bila su to zlatna vremena”, napisala je Morana.

Nakon toga njena priča dobija potpuni preokret:

“Kad sam se razvodila, sat je bio jedina vrijednost koju sam imala. Odlučila sam da ga prodam i novac uložim u posao. Čovjek koji ga je kupio bio je izuzetno korektan. Načuo je zašto mi treba novac i platio ga je tačno koliko sam tražila. Baka je taj dan plakala k’o kišna godina… Iduće godine upoznala sam Jozu. Naš prvi zajednički vikend proveli smo u Grazu. Bila je zima. Zagrljeni šetali smo centrom grada i zastali ispred radnje sa satovima. Između silnog blještavila, u uglu izloga, ugledala sam ‘svoj’ sat. Jozo me pitao: ‘Da možeš birati, koji sat bi izabrala?’ Bez riječi, pokazala sam na ‘roze cvjetiće’ u uglu izloga… Od toga prošlo je osam godina… Nikada Jozi nisam spominjala svoju priču o satu. Prije nepunih mjesec dana bio mi je rođendan. To jutro, probudila sam se dosta kasno. Na krevetu dočekala me zelena kutija sa ceduljom. Nespretnim rukopisom pisalo je: ‘Prije osam godina, ispred onog izloga osvojila si moje srce. Mogla si birati šta god si htjela, a ti izabrala njega. Naoko ništa posebno, a iznutra skriven njegov kvalitet. Bolan sat isti ja!!! Srećan rođendan Mici, nosila ga ti meni u zdravlju, a za sreću i smijeh ću se ja pobrinuti”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.