Prizren: Zbog prevare sa njemačkim vizama tri osobe osuđene na 10 godina zatvora

Osnovni sud u Prizrenu osudio je Fljamura Hodžu, Besima Redžaja i Veprima Redžepija na zatvorske i novčane kazne za krivična dela prevara, pranje novca i falsifikovanje dokumenata za dobijanje nemačkih radnih viza.

U pitanju je presuda u jednom od slučajeva u vezi liberalizacije viznog režima, gde je 500 građana Kosova navodno prevareno s obzirom na to da su im obećane nemačke radne vize, prenosi Koha.

Fljamur Hodža osuđen je na šest godina zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 21. 000 evra i on je po donošenju presude ostao u pritvoru.

Besim Redžaj osuđen je na četiri godine zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 12.000 evra, dok je treći optuženi Veprim Redžepi, osuđen na 6 meseci uslovne kazne zatvora zbog falsifikovanja domumenata.

Za prvu dvojicu optuženih sudsko veće je donelo odluku i o zapleni stvari. Takođe, od okrivljenih se traži da obeštete oštećene strane, nakon što presuda postane pravosnažna.

Međutim, prema advokatu Fljamura Hodže, tužilaštvo je pogrešno izračunalo iznos nanete štete u ovom slučaju, zbog čega je najavio žalbu Apelacionom sudu.

Navodno je za nemačku radnu vizu plaćano do 3.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.