Proklete pare: Odsjekli sami sebi ruke zbog osiguranja!

Riječ je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju, a koji su se, pišu španski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli da zarade i do 2,5 miliona evra. Oni su agentima osiguravajuće kuće pokušali da objasne da su povrede nastale nesretnim slučajem, ali laži nisu pale na plodno tlo.

Dvojica muškaraca iz Španije koji su sami sebi odsjekli ruke da bi od osiguravajuće kuće naplatili veliku odštetu otkriveni su kao prevaranti jer su amputacije obavili previše dobro.

Riječ je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju, a koji su se, pišu španski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli da zarade i do 2,5 miliona evra. Oni su agentima osiguravajuće kuće pokušali da objasne da su povrede nastale nesrećnim slučajem, ali laži nisu pale na plodno tlo.

Ruke su odsjekli motornom testerom, ali rane su bile ‘priječiste’ da bi opravdale njihove priče. Prvi je tvrdio kako je bez ruke ostao u automobilskoj nesreći, a drugi da je doživio nesreću na radu.

Ovo su samo dva u nizu, doduše radikalnija, pokušaja španskih građana da krizi na kraj stanu prevarom osiguravajućih kuća. Osim odsijecanja ekstremiteta, sve su češći slučajevi lažiranja saobraćajnih nesreća i ostalih tipova povreda.

Ali Španci nisu jedini koji se suočavaju sa ovako bizarnim slučajevima. Prošlog mjeseca, Austriju je šokirao izvjesni Hans Url koji je cirkularom odsjekao svoje stopalo, a potom ga je ispekao u pećnici kako bi bio siguran da hirurzi ne mogu da ga prišiju nazad. Učinio je to da mu vlasti ne bi ukinule primanje pomoći za nezaposlene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.