Pronađena BEBA kako visi u torbi na ogradi: prestalo je da plače tek kada je dobilo malo zraka

Službenici policije nisu mogli da vjeruju šta vide, a neki od njih istakli su da uprkos njihovom turbulentnom poslu, ništa potresnije u životu nisu vidjeli.

Kada su prišli torbi i otkopčali rajsferšlus, zatekli su novorođenče koje je prestalo da plače tek kada je dobilo malo zraka.

Beba je odnesena u bolnicu na preglede gdje je utvrđeno da je osim blage dehidratacije sve u redu, a nakon toga primljeno je u lokalnu socijelnu službu.

Trenutno se traga za bebinim roditeljima, kao i za načinom na koji je ranac sa djetetom dospio na ovo mjesto.

Mari Kris de la Kruz istakla je da su radnici koji rade kod njenog strica čuli vapaje koji ih podsjećaju na dječije, a nakon toga su ugledali torbu na ogradi ispred njihove kuće.

Iako smo bili užasnuti, nismo htjeli da otvaramo torbu, već smo odmah pozvali policiju. Oni su odmah stigli na lice mjesta i ispostavilo se da je u torbi bila beba. Nije mi jasno odakle se stvorila, ko ju je ostavio i zašto baš pred našom ogradom – navela je ona, prenosi DailyStar.

Portparol Pokrajinskog odjeljenjaza socijalnu zaštiti rekao je da će beba biti pod nadzorom i negom te institucije i nakon pronalska roditelja, kao i to da mu ne pada na pamet da dijete preda tako neodgovornim licima.

Želim samo još jednom da podsjetim sve roditelje da ukoliko ne znaju šta će sa svojom bebom ili nemaju sredstava da je hrane, da nam se obrate u što skorijem roku, a ne da čine ovo što su učinili – naveo je on.

(hayat.ba)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook