Protest u Podgorici: Lukšiću rok od deset dana za ostavku

Tokom protestne šetnje u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koja je obuhvatila zdanja svih važnih državnih institucija, najčešće se izvikivala parola kojom se dovodio u pitanje lični moral i poštenje lidera vladajuće DPS i bivšeg premijera Mila Đukanovića, ali i jednostavno “Dosta je”!

Nakon polaska sa platoa ispred rektorata državnog Univerziteta, povorka protestanata je prošla pored zgrade RTV CG i državnog dnevnika Pobjeda. Demonstranti su, potom, prošli pored zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Predsjedništva, Skupštine, Tužilaštva… Pored svake institucije, povorka bi se zaustavila i uzvikivala parole diktirane sa kamiona na čelu kolone.

Krajnja stanica je bila zgrada Vlade ispod čijih prozora su se, u završnici dvočasovne protestne šetnje koja je počela tačno u podne, lideri protesta obratili okupljenim gradjanima.

Predsjednik Unije slobodnih sindikata Janko Vučinić je Vladi poručio da ode, a da će oni doći da vide da li su još uvijek tu, te da im se, ako ih nadju – ne piše dobro.

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović je upozorila da “otpor neće stati” i pozvala građane na otpor i građansku neposlušnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.