Rafael Nadal donirao milion dolara za porodice nastradalih u poplavama

Španjolski teniser Rafael Nadal nedavno je donirao je milion evra kao pomoć porodicama žrtava velikih poplava koje su pogodile njegovu rodnu Majorku tokom kojih je stradalo nekoliko stanovnika ovog ostrva. Nakon što je tokom katastrofalnih poplava na ovom španjolskom ostrvu na stotine porodica ostalo bez svojih domova, poznati teniser odlučio je otvoriti prostorije svoje teniske akademije i dati ih na korištenje svima koji su ostali bez krova nad glavom.

U poplavama koje su pogodile Majorku stradalo je 13 osoba, a slavni teniser odlučio je donirati milion dolara upravo porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih, a samo dan nakon poplava, i sam se pridružio brojnim članovima spasilačkih timova na uklanjanju mulja koji je ostao iza vodenih bujica.

-Znali smo da su njegove ljudske osobine velike kao što je i njegov talent za tenis- poručio je Antoni Noguera gradonačelnik Majorke.

Rafael Nadal je tokom bogate sportske karijere u više navrata učestvovao u humanitarnim misijama, a organizator je nekoliko revijalnih i humanitarnih teniskih mečeva.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana