Rafael Nadal donirao milion dolara za porodice nastradalih u poplavama

┼ápanjolski teniser Rafael Nadal nedavno je donirao je milion evra kao pomo─ç porodicama ┼żrtava velikih poplava koje su pogodile njegovu rodnu Majorku tokom kojih je stradalo nekoliko stanovnika ovog ostrva. Nakon ┼íto je tokom katastrofalnih poplava na ovom ┼ípanjolskom ostrvu na stotine porodica ostalo bez svojih domova, poznati teniser odlu─Źio je otvoriti prostorije svoje teniske akademije i dati ih na kori┼ítenje svima koji su ostali bez krova nad glavom.

U poplavama koje su pogodile Majorku stradalo je 13 osoba, a slavni teniser odlu─Źio je donirati milion dolara upravo porodicama koje su ostale bez svojih najmilijih, a samo dan nakon poplava, i sam se pridru┼żio brojnim ─Źlanovima spasila─Źkih timova na uklanjanju mulja koji je ostao iza vodenih bujica.

-Znali smo da su njegove ljudske osobine velike kao ┼íto je i njegov talent za tenis- poru─Źio je Antoni Noguera gradona─Źelnik Majorke.

Rafael Nadal je tokom bogate sportske karijere u vi┼íe navrata u─Źestvovao u humanitarnim misijama, a organizator je nekoliko revijalnih i humanitarnih teniskih me─Źeva.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐