Ragmi Mustafa:Pozivam Albance da bojkotuju srpske izbore

On je takođe istakao da Albanci Preševa, Bujanovca i Medveđe svoja sudbinska pitanja treba da rješavaju u Prištini i Tirani, jer je to, najkraći put do Evropske unije.

„Evropa i Evropska unija bili su i ostaju naši ciljevi. Ostvarićemo ih brže i uspješnije ukoliko odgovre za sva naša sudbinska pitanja potražimo u Prištini i Tirani“, rekao je lider DPA.

Velikom konvenciom, na kojoj je demonstriran put ove partije od njenog osnivanja prije 22 godine i predstavljem liste od 38 kandidata za odbornike, DPA je sa prve pozicije započela izbornu kampanju.

„Svi mi u DPA znamo da je i ovoga puta naš cilj da osvojimo najviše glasova, kako bi smo i dalje bili čelnik koalicije na vlasti i tako nastavili da stvaramo bolje uslove za život građana“, istakao je Ragmi Mustafa.

Demokratska partrija Albanaca je najača albanska politička snaga u Preševu i stožer lokalne koalicione vlasti od 2004. godine, a Mustafa je predsednik opštine od 2006. godine.

Kako je ranije saopšteno, četiri od šest albanskih partija nastupiće na parlamentarnim izborima 6. maja sa listom „Koalicija Albanaca Preševske doline“.

To su: Partija za demokratsko djelovanje (PDD) Rize Halimija, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Musliua, Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmi Zuljfijua i Demokratska unija Doline (DUD) Skendera Destanija.
Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe zvanično će bojkotovati i parlamentarne i predsjedničke izbore, dok je Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija prepustila svojim članovima i simpatizerima da sami odluče hoće li glasati ili ne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.