Ramush Haradinaj podnio ostavku, dobio poziv iz Haga u svojstvu osumnjičenog

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, podneo je iznenada ostavku na današnjoj sednici vlade. Haradinaj je dobio poziv od strane Kancelarije specijalnog tužioca u Hagu, prvobitno su javili kosovski mediji. Da je dobio poziv za ispitivanje u Hagu, saopštio je upravo i sam Haradinaj na vanrednoj konferenciji za štampu. Tvrdi da će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Nisam optužen ali ću biti ispitan, saopštio je Ramuš Haradinaj, uz naglasak na to da ostavku daje jer pred sud ne ide, kako kaže „premijer i država Kosovo“, već on lično – Ramuš Haradinaj.

Tokom obraćanja medijima, vidno uzbuđen, kosovski premijer je pored iznenadne vesti o pozivu od strane Specijalnog tužilaštva naveo i da će odluka o taksama ostati na snazi bez obzira na njegovu ostavku.

Haradinaj je izjavio da će vlada nastaviti da funkcioniše u tehničkom mandatu, te da neće biti vakuuma. Njegova ostavka je neopoziva.

„Sada je odgovornost na predsedniku da otpočne konsultacije za nove izbore. Ponovo ću se ponuditi na poverenje narodu. Nisam optužen, ali ću biti ispitan. I ja i moja partija ćemo učestvovati na izborima. Ali nisam mogao da ostanem na mestu šefa vlade jer bih time naudio Kosovu“, rekao je na konferenciji, prenosi Koha.

Međutim, u delu konferencije za medije u kom se obraćao na srpskom, rekao je da je poziv Specijalnog tužilaštva dobio kao „osumnjičeni“.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana