Rasvjetljeno ubistvo od prije 19 godina: Ubio majku svoje djevojke jer je branila vezu

Uhićen je Dragan Tirnanić (66) zvani Tirke iz Velike Plane, a neslužbeno se spominjalo kako ga sada terete da je on prije 19 godina ubio Gordanu jer je ona branila da bude u ljubavnoj vezi s njezinom kćerkom.

“Ona je uvjeravala kćerku da treba prekinuti vezu s Tirnanićem jer je imala loše mišljenje o njemu. On je zbog toga sačekao Gordanu u blizini njezine kuće i s leđa je udario kolcem i nanio joj ozljedu od koje je preminula na licu mjesta”, rekao je novinarima izvor blizak istrazi.

Povodom ovog uhićenja, održana je i izvanredna konferencija za medije gdje je načelnik dobojske policije Dragan Prodanović rekao kako su intenzivno radili na slučaju iako su godine prolazile.

“Tijelo Inđić tada je pronađeno u blizini njezine obiteljske kuće poslije pet dana potrage. Obavljen je očevid i obdukcija tijela koja je potvrdila da se radi o ubojstvu i da je udarena u potiljak”, istaknuo je Prodanović načelnik Centra javne sigurnosti Doboj. On kaže kako je policija cijelo vrijeme prikupljala dokaze i saslušavala ljude koji bi mogli nešto znati.

“Na osnovi nekih novih analiza i dokaza prije nekoliko dana došli smo do informacije tko bi mogao biti odgovoran za ubojstvo i da se ta osoba nalazi u Srbiji, čiji je i državljanin.

Na osnovi zamolnice za pružanje pravne pomoći koja je upućena Ministarstvu pravosuđa Srbije i MUP-u te zemlje, u petak su naši inspektori sudjelovali u kriminalističkoj obradi nad osumnjičenim” objasnio je Prodanović, koji je naveo kako je Tirnanić uhićen i saslušan u Beogradu. Sada se očekuje suradnja tužiteljstava dvaju država da bi se slučaj procesuirao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.