Razlike između zebra i rolo zavesa

Kada se pomisli na rolo ili zebra zavese ljudi nekada ne shvataju pravu razliku između ova dva modela. Oni su zapravo potpuno različiti materijali koji se mogu koristiti za opremanje poslovnih ili stambenih enterijera. Na Vama je da odlučite koji stil Vam se više dopada na Vašim prozorima.

Rolo zavese su moderni mehanizmi za prozore koji se sastoje od kvalitetnog platna i mehanizma. Platno se pomera na lančić vertikalno na gore ili dole po želji. Veoma je jednostavan način funkcionisanja jer u par pokreta platno možete spustiti ili namotati.

Zebra zavese su prugasta platna koja se sastoje od dva ista materija. Ona se pomeraju na lančić vertikalno ali jedno platno prati kretanje drugog. Na taj način dobijate takozvanu dan ili noć mogućnost spajanja ili razdvajanja platna.

POPULARNI MODELI ROLO ZAVESA

Kada govorimo o rolo zavesama, dostupni su različiti modeli koji mogu krasiti svaki poslovni ili stambeni prostor. Transparentni, polutransparentni, Blackout ili Plain modeli su Vam na raspolaganju. Postoji veliki izbor boja za svaki model i to u preko dvadeset različitih nijansi.

Ako želite da zamračite Vaše prostorije onda Vam definitivno savetujemo Blakckout modele. Oni su UV otporni, dvoslojni i potpuno neutrališu sunčeve zrake. Idealni su za većinu poslovnih prostorija ali i stanova gde ima puno sunčeve svetlosti.

Polutransparentni modeli su fantastični ukoliko želite da Vas niko ne vidi ali da sunčeva svetlost obasja Vašu prostoriju. Ova vrsta rolo zavesa je najbolja za sve stambene enterijere jer ima lanenu osnovu koja je veoma elegantna.

Napominjemo da se svi mehanizmi mogu poručiti sa belom, sivom ili crnom maskom. Maska kod rolo zavesa predstavlja jedan lep dekorativni detalj koji i istovremeno čuva platno od prašine.

ZEBRA ZAVESE U VIŠE RAZLIČITIH MODELA

Zebra zavese se sastoje dizajniranih prugastih platna i modernih mehanizama koji su veoma pogodni za svaki enterijer. To znači da Vam se može ponuditi preko dvesta potpuno različitih modela koji se uklapaju uz svaki enterijer. Zebra zavese mogu biti od modernih, jednobojnih, šarenih ili čak i rustičnih platna.

Na Vama je da odredite koja vrsta modela odgovara Vašem enterijeru. Postoje i dezeni gde se boje prelivaju, pojavljuju cvetni dezeni, ornamenti ali i mnogi drugi detalji. Na taj način zebra zavese predstavlja pravo osveženje na našem tržištu.

Mehanizmi su potpuno identični za ove dve vrste zavesa. Na Vama je da odlučite šta Vam se dopada. Zebra zavese se mogu izabrati i za dečije sobe jer postoji puno šarenih modela.

Ove vrste zavesa se više kupuju za stambene prostore. To je zbog toga što svaki model može veoma jednostavno da se uklopi uz svaku vrstu enterijera. Na Vama je samo da odlučite na koji način želite da Vaši prozori zasijaju uz ovaj novi način opremanja.

KAKO SE ODRŽAVAJU ROLO ILI ZEBRA ZAVESE

Pravilno održavanje je jako bitno i zato se treba pridržavati sledećih stavki. Za početak kupite u obližnjoj radnji šareni čistko ili praško za skidanje prašine. Jednom u sedam do deset dana pređite preko površine platna. To je najbolji način da neutrališete svu prašinu.

Platno treba da zadrži svoju svežinu narednih godina. Jednom u nekoliko meseci prebrišete platno vlažnom krpom, mlakom vodom i kvalitetnim sapunom za pranje.

Tamo gde se napravi fleka ili mrlja lagano pređite vlažnom krpom i nakon toga odmah prebrišite suvom krpom. Obavezno je da suva krpa bude od čistog pamuka jer ona najbolje upija svu vlažnost.

Ako se budete pridržavali ovih načina održavanja, Vaš mehanizam može trajati dugi niz godina. Održavanje ne zahteva puno Vašeg vremena ali se na duže staze svakako isplati jer platno ostaje kao novo. Iskoristite aktuelne popuste preduzeća D-art Collection od 10% na sve modele rolo ili zebra zavese uz izradu po tačnim merama.

 

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook