Razmislite prije nego što stavite pirsing

Odgovarajući pirsing može da izgleda veoma lijepo. Žene su tradicionalno bušile uši kako bi nosile nakit ili minđuše. Međutim, danas pirsing (obrve, nosa, genitalija…) oslikava nečiji stav.

Od umjetnosti, emocionalnog stanja uma do kulture, mnogo stvari može da utiče na odluku o stavljanju pirsinga. Prije nego što tu odluku donesete, uzmite u obzir neke od sljedećih savjeta.

1. Razmislite o vašem načinu života i potrebi za pirsingom

Da li ste možda košarkaš koji razmišlja o pirsingu na obrvi? Ukoliko jeste, razmislite opet o tome. Ako imate takav pirsing, lakše ćete se povrijediti u toku igre. Pirsing je neka vrsta obaveze. Morate da vodite računa da se ne kosi sa vašim načinom života i izgleda na poslu. Mnoge firme ne dozvoljavaju vidljive pirsinge.

2. Izaberite obučenog profesionalca i odgovarajući pirsing studio

Raspitajte se koji studio je odobren od strane ministarstva zdravlja, a zatim pronađite profesionalca koji će vam uraditi pirsing. Možda je najbolje da se raspitate kod prethodnih klijenata da li su zadovoljni.

3. Mogućnost infekcije nakon stavljanja pirsinga

Stavljanje pirsinga je jednostavan proces i uglavnom ne utiče negativno na vaše zdravlje. Međutim, do infekcija može da dođe. Prema jednom istraživanju, čak dvadeset odsto pirsinga uzrokuju infekcije. Prije stavljanja pirsinga morate da obratite pažnju da već nemate neku ranu ili posjekotinu i da ste dobrog zdravlja. Ukoliko imate bilo kakav zdravstveni problem poput alergije ili dijabetese, sačekajte da vam bude bolje prije nego što stavite pirsing. Vaše tijelo je osjetljivije i podložnije infekcijama ukoliko mu je imunitet slab.

4. Provjerite sam materijal pirsinga

Klonite se materijala koji u sebi imaju nikl jer on izaziva infekcije. Izaberite pirsing sa glatkim oštricama i prave veličine. Preveliki ili premali su podjednako loši.

5. Budite svjesni bola

Svaki pirsing se radi sa minimalnom anestezijom. Ne bi trebalo previše da vas boli, ali ipak sa sobom povedite prijatelja koji će vam odvratiti pažnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.