Rukovodstvo NDS-a posjetilo mještane sela Drajčići povodom izgradnje školskog objekta na novoj lokaciji

NDS-Drajćići


Gospođa Redžepi u razgovoru sa mještanima istakla je da je danas došla ovdje u selo Drajčići iz dva razloga. Prvi razlog je da na ovaj dan kada Bošnjaci slave svoj praznik bude sa mještanima ovog sela koji su uvijek zapostavljeni i njih se sjećamo samo u izbornim kampanjama. Drugo, da im saopšti radosnu vijest da će njihova škola biti izgrađena u narednoj godini i da se nije odustalo od tog cilja, iako je bilo puno poteškoća u prethodnom periodu u vezi ove investicije. 

Naime, kao što je svima poznato ova škola trebala je biti izgrađena još prošle godine na mjestu gdje se nalazi stara škola, međutim to se nije realizovalo jer se srpska zajednica tome protivila, te je izgradnja ove škole preraslo u “političko pitanje”. Nakon duge „borbe“ sa institucijama, dokazali smo sa stručnim komisijama da stara škola može biti porušena i da na njoj bude izgrađen novi školski objekat. Pored svega nadležni organi Republike Kosova nisu smijeli da nam izdaju dozvolu, jer kako oni kažu to je “osjetljivo” pitanje, rekla je predsjednica NDS-a i dodala:

Nakon uviđaja da nema volje da se bilo što uradi po ovom pitanju odlučili smo, u dogovoru sa mještanima sela Drajčići, da promenimo lokaciju na koju ćemo graditi ovaj objekat i da istrajemo u našoj namjeri te da ostvarimo cilj koji je za sve nas , a posebno za mještane, od velikog značaja. Za ovu investiciju u prvoj fazi za 2016. godinu izdvojeno je 40. 000 eura iz budžeta Opštine Prizren, a cjelokupan projekat pratiće kordinator za nastavu na bosanskom jeziku Almir Saiti. Projekat će se raditi u fazama i biće potrebno dodatnih sredstava zbog konfiguracije terana i iskopa zemljišta. Na kraju sa zadovoljstvom vas obavještavam da će ovaj školski objekat poćeti da se izgrađuje početkom sljedeće godine, te vam u svoje lično ime i ime NDS-a čestitam na dobijenoj investiciji, rekla je Emilija Redžepi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.