Rus pronašao život na Veneri?

Pošto je Venera najtopliji planet u Sunčevom sustavu, temperatura doseže čak 500°C, znanstvenicima nije ni bilo na kraj pameti da na tom drugom kamenčiću od Sunca traže izvanzemaljski život, no ruskog znanstvenika to nije obeshrabrilo.

Naime, Leonid Ksanfomaliti, astronom sa ruske Akademije znanosti, tvrdi kako je proučavajući fotografije sonde, koja se 1982. godine spustila na Veneru, pronašao dokaze o postojanje života na tom uzavrelom planetu, prenosi Metro.

Astronom tvrdi kako se na snimkama vide organizmi nalik škorpijonima koji se doimaju kao da se kreću, izranjajući, oscilirajući, pa potom nestajući iz vidokruga sondine kamere.

– Idemo zaboraviti sve aktualne teorije o nepostojanju života na Veneri i hrabro sugerirati kako morfološke karakteristike tih organizama potvrđuju da su živa bića, rekao je Leonid Ksanfomaliti.

Znanstvenici nisu u potpunosti odbacili mogućnost da jednom, u dalekoj prošlosti, život bio moguć na Veneri, no sada je to pakleno vruć planet čija je površina prekrivena vulkanima, a atmosfera je puna toksičnih stakleničkih plinova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.