Rusija 2018: Skandal na završnoj ceremoniji: Ukradena zlatna medalja? (VIDEO)

Francuska je u finalu Svjetskog prvenstva bila bolja od Hrvatske 4:2 i zasluženo osvojila prvo mjesto. Ipak, od 50 zlatnih medalja, jedna od njih je završila u džepu jedne od osoba zaduženih za svečani defile tokom završene ceremonije.

Netom nakon završetka Mundijala pojavio se video na kojem se vidi kako jedna osoba stavlja medalju u džep svog sakoa. Sve to je uradila dosta nervozno da su mnogi posumnjali da je riječ o krađi zlatne medalje. 

Sve se dešavalo u trenutku kada su Francuzi stajali u redu da prime zlatno odličje. Kamere cijelog svijeta uhvatile su detalj kada jedna od osoba iz svečanog defilea na silu stavlja nešto u džep, što u velikoj mjeri podsjeća na medalju.

Istina, u njenoj ruci se ne vidi zlatna medalja već samo traka, ali je to uradila s dosta nervoze da postoji razlog da je otuđila odličje.

Neki su, opet, stali njoj u zaštiti dodavši da je u džep strpala akreditaciju, ali niko od zvanica tokom ceremonije na vratu nije imao akreditaciju ili nešto slično s trakom plave boje.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana