S neba na krov kuće pao kovčeg, pozvana je i policija, a svi su ostali u šoku kada su shvatili što je unutra

Kovčeg pun kokaina trebao je iz malog zrakoplova pasti ravno u ruke krijumčara droge koji su čekali na tlu u mjestu Baratili San Pietro, gradu od oko 1.200 stanovnika na Sardiniji. No umjesto toga, kofer je pao na krov kuće, usput razbivši solarnu ploču, piše Guardian.

Zaprepašteni vlasnici kuće čuli su glasan udarac i odmah pozvali policiju koja je na krovu pronašla crni kovčeg napunjen s 8,5 kg čistog kokaina vrijednog više od 9 milijuna eura. ‘Na Sardiniji kiši kokain’, izvijestio je talijanski tisak o incidentu 28. ožujka, uspoređujući ga s taktikama koje koriste trgovci drogom u Južnoj Americi.

Nakon četveromjesečne potrage u sklopu istrage kodnog naziva Fly Down, policija je u utorak uhitila pilota zrakoplova.

Policijska je istraga otkrila da je zrakoplov poletio iz male zračne luke u Rimu i prešao pokrajinu Nuoro na sjeveroistoku Sardinije prije nego što je krenuo na zapad prema Baratili San Pietro u provinciji Oristano.

Policija je priopćila kako je zrakoplov nestao s radara nekoliko minuta prije nego što je kofer pao jer je letio na tako maloj visini. ‘Analiza GPS-a smještenog u zrakoplovu potvrdila je da je tijekom tih 20 minuta zrakoplov izveo nekoliko krugova iznad mjesta gdje je otkriven kofer’, rekla je policija.

Snimke zrakoplova načinjene su i nadzornim kamerama dok jeovaj nakratko sletio na aerodrom u Olbiji.

Uz pomoć izjava svjedoka osoblja zračne luke i evidencije o punjenju gorivom, policija je uspjela identificirati pilota kao Francesca Rizza (28) iz Rima.

Rizzo je radio kao pilot mađarske tvrtke i letio je za brojne bogate ljude kad je uhićen u zračnoj luci Cagliari Elmas nakon što je sletio iz Njemačke.

Policija još uvijek traga za ljudima koji su trebali uhvatiti pošiljku droge.

Incident je službeno prvi takav otkriven na Sardiniji, ali policija sumnja da su i prije krijumčari bacali pošiljke s drogom iz aviona.

(Jutarnji.hr)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook