SAD: U pucnjavi na koledžu 7 mrtvih(VIDEO)

Policija je saopštila da se 43-godišnji napadač One Goh, bivši student univerziteta Ojkos, predao policiji u trgovini udaljenoj nekoliko kilometara od mjesta napada.

Šef policije u Oaklandu Hauard Džordan rekao je da je naoružani napadač otvorio vatru u učionici na univerziteta Oikos i da se potom predao u jednoj prodavnici nedaleko od univerziteta, prenio je BBC.

Oikos univerziteta je privatna vjerska institucija u kojoj se predaje teologija, muzika i azijska medicina.

Džordan je na konferenciji za štampu rekao da će nekoliko dana “kako bi se sastavili svi dijelovi priče” i da motiv zločina još nije poznat.

Go je otvorio vatru u zgradi univerziteta u ponedjeljak ostavljajući za sobom krvavu scenu, a nekoliko ljudi se sakrilo u zaključanim prostorijama. Policija je pronašla nekoliko žrtava u učionici iu zgradi, rekao je on.

Pastor Džong Kim koji je osnovao školu prije desetak godina rekao je za “Ouklend Tribune” da je bio u uredu kada se dogodio napad i da je čuo 30 metaka.

Očevidac Brian Snow je ispričao da je jedna djevojka koja je bila unutra, prije nego što je prebačena u bolnicu, rekla da je čovjek pored nje pogođen u prsa.

Jedna prolaznica je rekla za “San Francisko Hronikl” da je pomogla ženi koja je pogođena u ruku. “Imala je ranu na desnoj ruci koja je krvarila”. Žena je rekla da je napadač upao na sred časa medicine, pogodio jednog studenta u grudi i onda počeo pucati po prostoriji.

Komemoracija žrtvama je zakazana za večeras. Guverner Kalifornije Jerry Brown je u saopštenju rekao da je ovo ubojstvo “šokantno i tužno”.

“Naše misli i molitve upućene su žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima, kao i čitavoj zajednici pogođenoj ovim bezumnim činom nasilja”, rekao je on.

 [Bošnjak KS info] 

Ovo nije prvi put da se na nekom američkom univerzitetu dogodi masakr. U pucnjavi koja se dogodila u februaru na univerzitetu u Ohiou ubijeno je troje, a ranjeno sedmero ljudi.

U februaru 2010. godine profesor Emi Bišop na sveučilištu u Alabami ubio je troje svojih kolega i ranio još troje.

Naoružani 27-godišnjak je u veljači 2008. godine pucao nasumice sa bine sale za predavanje Univerziteta Sjeverni Ilinois kada je ubio petero studenata i ranio još 16, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Na univerzitetu Virginia Tek se 2007. godine dogodio masakr kada je Seung-Hui Cho ubio 30 ljudi, ranio još 25, a potom izvršio samoubistvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.