Salihova životna priča: Posudio 2 eura da bi počeo igrati fudbal, sada vrijedi 2,75 miliona eura

Dvadesetdvogodišnji (22) desni bek Dursun, koji danas vrijedi 2,75 milion eura.

”Počeo sam karijeru 2003. godine u Garajlar Tac Sporu iz Sakarye. To je moj prvi klub. A prije toga sam igrao na ulici sa svojim prijateljima. Moja priča je veoma zanimljiva. Odrastao sam kod djede i nane. Kad sam imao devet godina, rekao sam ocu da želim igrati fudbal. Neki moji prijatelji iz  komšiluka tada su igrali u mladim kategorijama Sakaryaspora. No, nismo bili u dobrom finansijskoj stanju, tako da se nisam mogao upisati u školu fudbala“.  

U njegovom kvartu bio je klub Garajlar Tac Spor.

„Htio sam se tu upisati, ali je bilo potrebno 5 lira (oko 2 eura). Prije 11 godina 5 lira za moju porodicu bila je značajna cifra. Nisam ih tražio od oca. Otišao sam kod djeda i nane. Nana mi je malo škrta, pa sam od djeda uzeo 5 lira. Otišao sam kod trenera i rekao sam da se želim upisati, ali da nemam više od 5 lira. Upisao sam se i tako je sve počelo“, rekao je za Anadolu Agency Salih Dursun

Dursun je nakon uspješnog rada i rezultata u svom prvom klubu prešao je u Sakaryaspor.

”Imali smo turnir. Igrali smo protiv Sakaryaspora. Veoma sam dobro odigrao. Treneri Sakaryaspora su me pažljivo pratili. Kasnije sam prešao kod njih. Bog mi je pomagao. U prvim danima bio sam stalno na klupi. Bojao sam se da nikad neću igrati u Sakaryasporu. 

Međutim, kasnije sam napredovao. Igrao sam za ‘A’ tium. U mlađim kategorijama igrao sam kao stoper. Otkrio me je generalni direktor kluba Timur Sahinel. On je rekao da me trebaju kupiti i da trebam igrati za ‘A’ tim. Zahvaljući njemu redovno sam igrao u prvom timu. Nakon dobrih partija u Sakaryasporu prešao sam u Kayserispor“, istakao je Dursan.

Poslije godina i po u Kayserisporu, u ovom zimskom prijelaznom roku Dursan je ostvario transfer u Galatasaray vrijedan 8,25 milion lira (oko 2,75 milion eura).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.