Saopštenje sa hitnog sastanka redakcije Bošnjak-KS

1. Da štititi i unapređuje slobodu, prava i odgovornosti redakcije, te da čuva ugled i dostojanstvo novinarske profesije.

2 .Da unapređuje osnovno, Ustavom zagarantovano pravo javnosti da bude informirana o zbivanjima u društvu, kao i prava     svake osobe na slobodu mišljenja, izražavanja i pristupa medijima.

3. Ekonomski i politički interesi naše redakcije ne smiju, niti utiču na uređivačku politiku, na način koji bi imao za posljedicu netačno, neobjektivno, nepotpuno i neblagovremeno informisanje javnosti.

4. Sa novinarstvom nespojivi su objavljivanje neosnovanih optužbi, kleveta, glasina, kao i izmišljenih pisama ili pisama čiji autor nije poznat ili njegov identitet nije provjerljiv.
    
Na našu službenu e-mail adresu, nažalost i privatnu,ne iz dana u dan nego iz časa u čas stižu saopšenja za   javnost, demanti, prozivke i pisma neprimjerene sadržine od naših političkih predstavnika.

Na hitnom sastanku koji je održan dana:02.03.2012.god. Redakcija Bošnjak-KS je donijela odluku da takve sadržaje u buduće ne objavljuje.


S`poštovanjem
Redakcija Bošnjak-KS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.