Savjeti koji zlata vrijede: Pet načina da ojačate svoju vezu već danas!

Na svakoj vezi treba raditi, jer u suprotnom odnos može postati rutina, a partner jednostavno osoba s kojom dijelite životni prostor bez prave intimnosti.

Međutim, kako biste vaš odnos doveli na viši nivo, nisu uvijek potrebne veliki koraci.

Ako želite da ojačate vašu vezu ovih pet jednostavnih savjeta pomoći će vam da to učinite već danas. Nisu vam uvijek potrebne velike, drastične promjene kako biste povećali intimnost u odnosu – ponekad su upravo male stvari te koje su vrijedne i čine vezu uspješnijom. Ako do sada niste primjenjivali sljedeće savjete, danas je idealan dan da to učinite!

Učinite lijep gest, onako, bez razloga. Lijepo je biti pažljiv na posebne datume i svečanosti, ali ako pažnju iskažete na nasumično odabran dan, recimo danas, biće bolje prihvaćena i značiće više. Ostavite šaljivu poruku u njegovoj torbi, iznenadite partnera večerom ili se pobrinite za poslove koji njemu stvaraju dodatan stres – bilo kakav obziran čin pokazat će da vam je stalo.

Tražite dublje. U ranoj fazi vaše veze vjerovatno ste često vodili duge i duboke razgovore koji su vas još i više zbližili. Kako vrijeme odmiče, prirodno je da su i vaši razgovori iz ličnih priča prerasli u svakodnevne anegdote, što može stvoriti utisak manje intimnosti. Ojačajte vezu podsticanjem smislenih, inteligentnih razgovora o, na primjer, vijestima, knjizi koju čitate ili priči koja vas je zainteresovala.

Isključite tehnologiju, i “uključite se” u stvarni život. Ako stalno provjeravate mejl, šaljete poruke prijateljima ili nešto pretražujete na internetu kada ste u društvu partnera, vjerovatno se osjeća ignorisano. Svaki dan odvojite vrijeme koje ćete provesti onlajn i rasporedite svoje obaveze tako da stignete da se povežete i s partnerom i posvetite mu punu pažnju.

Riječ “hvala” koristite svakodnevno. Razmislite na koji način vaš partner ulaže u vašu vezu i pokažite mu da ste zahvalni. Koordinira vaše planove? Kontaktira prijatelje? Organizuje izlazak? Svi se volimo da se osjećamo korisno i cijenjeno, pa svakako priznajte partneru zasluge koje mu pripadaju, piše Ordiinacija.

Promijenite fokus. Kada ste zajedno, budite zajedno. Naravno, možda želite da gledate TV ili čitate knjigu ili nadoknaditi zaostatke s posla, ali čak i u tim slučajevima, odvojite vrijeme kada će središte vašeg interesa biti upravo partner. Cijeniće pažnju, a vi ćete se osjećati bliže i intimnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.