Serena Williams: Wozniacki nije rasist, nisam ljuta

Nedavno je 22-godišnja danska teniserka Caroline Wozniacki privukla pažnju igrajući egzibicijski meč protiv Marije Šarapove u brazilskom Sao Paulu…

Pri kraju meča se Wozniacki odlučila našaliti sa svojom kolegicom, Amerikankom Serenom Williams. Napunila je majicu i haljinu peškirima, želeći pokazati veličinu oblina Amerikanke, što je izazvalo uglavnom smijeh sviju na tom teniskom meču. Nasmijala se tako i njena suparnica Šarapova, pa Roger Federer koji je bio na tribinama, te ostatak gledatelja.

Ipak, nakon toga su se počeli učestalo pojavljivati komentari kako je time Wozniacki na rasističkoj osnovi napala Serenu, što sama Amerikanka nije željela prihvatiti.

“Nema govora o tome, znam Caroline i znam da nije rasist. Nisam vidjela taj video, ali znam o čemu se radi. Ne, to stvarno nije rasistički napad, Caroline je moja prijateljica”, rekla je Serena i dodala:

“Pa, Đoković i Roddick su u zadnje vrijeme imitirali sve i svakoga, pa ništa nije izazvalo ovakve reakcije. Dobro, možda je ovo znak da idući put Caroline razmisli o tome što će napraviti, ali ja stvarno nisam ljuta”.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana