Silovao učenicu pa pokušao i radnicu

Riječ o mladiću, starom između 25 i 30 godina, koji ima ožiljak na licu, a nosio je kapu i kožne rukavice bez prstiju.

Potvrđeno je, takođe, da je manijak vozio ukradeni golf 2 bijele boje, u kojem je i izvršio silovanje, a na kojem su bile registarske oznake hrvatskog grada Šibenika. To su, kako nam je potvrđeno, svi detalji koje su žrtve zapamtile o tom mladiću, pišu Nezavisne novine.

Silovanje se, kažu u selu Pribinić, dogodilo oko 22.30, i to kod lokalne crkve.

“Djeca su se tu veče, kao i svakog petka kada je lijepo vrijeme, zabavljala na igralištu kod škole i igrala fudbal. Djevojčica je pošla kući, osvijetljenim putem, a onda je naišao silovatelj, te je uvukao u vozilo. Odvezao ju je, a onda i silovao kod lokalne crkve”, pojašnjava izvor Nezavisnih upućen u ovaj incident.

Djevojčica je vrištala, što su čuli mještani. Ubrzo je obaviještena policija i tada je počela potjeru, ali, napadač je pobjegao. Uprkos postavljanju više policijskih patrola na putu, uspio je da umakne preko planine Čečave i Stanara, prema Doboju.

Silovatelj se, međutim, tu nije zaustavio, već je odmah ujutru napao radnicu u mjestu Đulići, koja je, nedaleko od jednog motela, čekala autobus.

“On je prišao S.C. i pitao je za put prema Pribiniću. Bio je nasrtljiv, pa je ona pokušala da pobjegne. Međutim, muškarac ju je sustigao i opet pokušao da je savlada, ali ona je uspjela da umakne”, preciziraju izvori, dodajući da je nasilnik zatim ponovo pobjegao i to prema Banjaluci.

Saznaje se da postoje sumnje o tome ko bi mogao biti silovatelj, te da se uskoro može očekivati njegovo hapšenje.

Iz policije to, međutim, ne žele da potvrde, ali ni da ospore, dok mještani ovih sela kažu da, po opisu koji su čuli, ne znaju o kome se radi. Potraga za ovim muškarcem nije davala rezultate, a potvrđeno je da brojne policijske ekipe patroliraju teslićkim selima.

U policiji uvjeravaju da je žrtvama pružena neophodna pomoć i da se u slučaj uključio i tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Doboj.

Mještani ovih sela kažu da su u šoku i da roditelji ne dozvoljavaju djeci da bez odraslih izlaze iz kuća. Po svemu sudeći, dok manijak ne bude uhapšen, igralište kod škole u Pribiniću u večernjim satima će biti pusto. Niko u tom selu ne može da povjeruje da se tako nešto moglo dogoditi, a oprezna je sa izjavama i Vukica Ostojić, direktorica Osnovne škole “Stevan Dušanić”.

“Ma, sve je to još u formi čula-kazala. Niko mi zvanično ništa nije potvrdio, a ima svakakvih nagađanja. Ja vam ne mogu ništa reći, osim da se nagađa da je žrtva naša učenica. Ako je to istina, svi smo zgroženi, jer je ovo lijepo, mirno mjesto, tako da je ovaj događaj za nas začuđujući”, navodi Ostojićeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.