Strategija odlučila utrku

U Australiji nismo bili kompetitivni, a nismo ni ovdje u prva dva dana pa nam je glavni cilj bio osvojiti što veći broj bodova. Danas smo osvojili 25 i to je nevjerojatno postignuće.”

Španjolac smatra da je do 28. pobjede u karijeri stigao zahvaljujući mirnoći u ekstremnim uvjetima u utrci, a vrlo je zadovoljan sa strategijom momčadi u ovoj utrci. “Čestitam svima u momčadi jer su zbog napornog rada zaslužili ovu pobjedu. Ovo su teška vremena za Ferrari, ali ovu nedjelju ćemo pamtiti. Naša zaustavljanja u boksu su bila pravovremena i to je odlučilo ovu utrku.”, izjavio je Alonso.

Senzacija dana, Sergio Perez, također će pamtiti ovu utrku do kraja života. Meksikanac je drugim mjestom stigao do rezultata karijere, a da nije bilo pogreške u trenutku kad je sustigao Alonsa, možda je mogao i do pobjede. “Hvatao sam Fernanda prema kraju utrke i morao sam ga napasti što prije jer sam u jurnjavi za njim dosta potrošio svoje gume.

U silnoj želji sam napravio pogrešku. Izašao sam na prljavi i mokri dio staze i tu sam izgubio pobjedu koja je danas definitivno bila moguća”, prokomentirao je ključni detalj utrke Perez.

Ipak, u Saberu ne bi trebali dugo žaliti jer su stigli do odličnog rezultata, a to je potvrdio i mladi Meksikanac: “Momčad je danas radila odlično. Svaki ulazak u boks je bio baš u pravom trenutku. Nažalost po nas, Fernando je krug ranije prešao na gume za suho i tu je ostvario ključnu prednost. Ipak, vrlo sam sretan zbog ovog rezultata i zbog uspjeha momčadi.”

Drugu utrku zaredom, na treće mjesto pobjedničkog postolja popeo se Lewis Hamilton. Iako na proglašenju nije djelovao kao najsretniji čovjek, nakon utrke je izjavio da je zadovoljan rezultatom: “Čestitam Fernandu na pobjedi, također i Sergiu na sjajnom rezultatu. Bilo je teško dostići ih.

Naravno da bih volio da smo osvojili više bodova ovog vikenda, ali mislim da se ne bih trebao žaliti. Drugu utrku zaredom sam na pobjedničkom postolju i to me čini sretnim. Zadovoljan sam što sam uspio odvoziti čitavu utrku bez većih problema iako su uvjeti bili vrlo teški.”

Svjetski prvak, Sebastian Vettel bio je vrlo nezadovoljan vikendom u Maleziji i vrlo ljut na Karthikeyana koji mu je probušio gumu: “Izgubili smo radio vezu i to nam je otežalo utrku koja je ionako vožena u vrlo teškim uvjetima. Usprkos tome, dali smo sve od sebe i držali četvrto mjesto pa je vrlo frustrirajuće na ovaj način izgubiti bodove. Neki bi zaista trebali gledati kuda voze.”.

Karthikeyan je bio uključen u još jedan incident, kada se u njegov stražnji dio zabio Jenson Button. Britanac je nakon utrke uputio ispriku svojoj momčadi: “Ispričavam se momčadi jer smo imali odličan vikend i očekivali smo mnogo više od prvog startnog reda. Na trenutak sam pogledao u retrovizore i pogodio sam bolid ispred sebe. Moja je pogreška i vrlo sam razočaran što mi se to dogodilo.”

Momčadi sada imaju tri tjedna stanke do Velike nagrade Kine koja je na rasporedu od 13. do 15. travnja. Prilika je to za nešto ozbiljniji rad na bolidima pa bi se dosta momčadi moglo pojaviti u Šangaju s određenim novitetima. Kako je sezona počela, uzbuđenja neće nedostajati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.