Slobodan zaklao čerku Šejlu

Slobodan Spasojević (56), koji je u ponedjeljak u šumi na Ilinčici zaklao kćerku Šejlu (30), prekjučer u popodnevnim satima predat je u nadležnost Tužilaštva TK. Iako nije puno pričao na saslušanju, u Tužilaštvu je zločin priznao, saznaje “Dnevni avaz” iz izvora bliskih istrazi.

Priznao krivicu

– Kantonalnom sudu u Tuzli predloženo je određivanje pritvora za osumnjičenog. Nalazom obdukcije potvrđeno je da se na tijelu Šejle Spasojević nalazi više od 40 ubodnih rana po cijelom tijelu te tri reza po vratu, od čega je smrtonosni bio prilično dubok. Ubistvu je prethodila kraća prepirka, a Šejli je potom zadao nekoliko udaraca pesnicama u glavu – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Nakon stravičnog ubistva Spasojević se sam predao policiji, kojoj je dao i preklopni nož kojim je ubio kćerku. Spasojević je na saslušanju u Tužilaštvu TK, osim priznanja ubistva, ispričao još nekoliko detalja, saznaje “Avaz”.

– Priznao je krivicu, kao i to da je bio dosta vezan za kćerku, ali i jako posesivan. Često je pratio Šejlu, s kim izlazi i gdje se kreće. Vrlo često joj je pravio i scene pred društvom kada bi je pratio. To je sam priznao na ispitivanju u Tužilaštvu TK – kaže naš izvor.

Nakon ubistva kćerke u šumi na Ilinčici, Slobodan Spasojević se taksijem koji ga je i odvezao do šume vratio do prve policijske stanice, gdje se predao policiji.

Ništa nije primjetio

Taksista koji ga je čekao nedaleko od mjesta zločina, ne sluteći šta se dogodilo u šumi, na Slobodanov zahtjev, odvezao ga je u policiju, a da ništa nije primijetio.

Ovu informaciju potvrdilo nam je jučer nekoliko tuzlanskih taksista koji nisu željeli javno pričati o nemilom događaju. Taksista, koji je saslušan u Tužilaštvu i MUP-u TK, navodno ima svoju privatnu taksi firmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.