Smršala skoro 100 kilograma za samo 11 mjeseci: Pogledajte kako sada izgleda! (FOTO)


Simone Anderson se počela debljati kad je otišla od kuće na studije. Gotova hrana, čokolade, krofne, grickalice nisu bili njeni saveznici. Kada je diplomirala, imala je 169 kilograma. Nije mogla hodati ni po kući, a da ne izgubi dah.

Odlučila je smršati, a motivaciju je pronašla na Facebooku. Svake sedmice je objavljivala fotografije, tako da su je njena porodica i prijatelji mogli kontrolisati.

Prije nego što je bila i svjesna, pratilo ju je 69.000 ljudi. Za manje od godinu dana došla je do težine od 76 kilograma, a sada 22-godišnjakinja objavljuje svoje fotografije kako bi motivirala druge ljude da smršaju.

Simone iz Aucklanda (Novi Zeland) se sada sprema na operaciju kojom joj trebaju ukloniti višak kože koji je nastao nakon naglog gubitka kilograma.

– Dok sam studirala često sam pila, a nisam znala kuhati, pa se nisam ni zamarala s tim. Išla sam linijom manjeg otpora, jela brzu hranu koja je uglavnom puna masti i ugljikohidrata. Nisam se opterećivala kilogramima, previše sam bila zauzeta uživanjem. Uvijek sam imala izgovor da ne vježbam i ne hranim se zdravo, a zapravo sam bila lijena.

– Odlučila sam na Facebook postavljati svoje fotografije, jer sam znala da me mogu motivirati ljudi koji prate moj napredak. Također, postavljala sam i fotografije hrane koju sam jela.

Simone je brzu hranu zamijenila povrćem i mesom, a slatkiše voćem. Također, počela je i vježbati, počela je sa šetnjom, a kasnije je i trčala.

– Postaviti fotografije na Facebook, pokazati cijelom svijetu koliko viška kilograma imam, podijeliti svoju priču – bila je najteža stvar koju sam ikad učinila. Ali, isplatilo se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.