Snježna mećava odgodila joj je let, a ona je uzela taxi, platila 1700 eura i osvojila bronzu

Britanska atletičarka Laura Muir (24) krenula je iz Glasgowa na dvoransko SP u atletici koje se održava u Birminghamu. No, zbog lošeg vremena njezin je let odgođen, a ona je, kako bi stigla na start utrke na 3000 metara, uzela taxi i krenula u avanturu...

Snježna je mećava paralizirala gotovo cijelu Veliku Britaniju, a posebno je kaotično bilo u Škotskoj gdje su zbog obilnog snijega, niskih temperatura i gotovo orkanskog vjetra otkazani svi letovi. Glasgow je u jednom trenutku ostao odsječen od svijeta jer i vlakovi su vozili otežano, slično kao i autobusi…
 
U tom kaosu našla se i Laura Muir (24), škotska atletičarka i jedna od najboljih srednjoprugašica današnjice. Trenutno je dvoranska europska prvakinja i rekorderka na 1000 i 3000 metara te rekorderka Velike Britanije na 1500 metara, 5000 metara i milju. Kao takva bila je u najužem krugu kandidatkinja za medalju na 3000 metara i s velikim je optimizmom krenula iz Glasgowa prema Birminghamu gdje se održava dvoransko Svjetsko prvenstvo u atletici.
 
Odlučila je na dan utrke jutarnjim letom doći do ‘obližnjeg’ Birminghama, udaljenost između gradova je 470 kilometara, let traje oko sat vremena, kako bi imala dovoljno vremena stići do dvorane, zagrijati se i pripremiti se za utrku. No, planove joj je poremetila snježna oluja, svi su letovi iz Glasgowa otkazani, a Laura nije željela riskirati pa je potražila druge opcije prijevoza. Nažalost, vlakovi i autobusi su ‘zapeli’, vozni red se doslovno raspao i mlada je atletičarka imala samo jedno rješenje. Uzela je taxi!

 

715825
 
I tu je započela njezina avantura. Put od 470 kilometara sam po sebi možda i nije neki veći napor, no s obzirom na užasne vremenske uvjete, snijeg i jak vjetar, odužio se. Laura je do Birminghama putovala više od sedam sati, a to ju je stajalo 1500 funti, tj. oko 1700 eura. Srećom, stigla je na vrijeme, startala na utrci i – osvojila brončanu medalju! Svoju prvu na Svjetskim prvenstvima.
 
‘Kada sam izlazila iz kuće bilo je 30 centimetara snijega, a taxi za aerodrom je kasnio više od dva sata. Rezervirali smo nekoliko različitih letova, ali su svi bili otkazan. Na kraju, važno je bilo samo doći na utrku’, kazala je presretna Laura.
 
Nije mogla izbjeći pitanje da li je 1700 eura bila dobra investicija?
 
‘Ovo je moja prva medalja na Svjetskom prvenstvu. Istina, brončana je, ali mi znači skoro kao i europsko zlato’, zaključila je Laura Muir.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana