Šokantne smrti poznatih

Za mnoge poznate ličnosti, pjevače, glumce i zabavljače glumce nismo mogli da povjerujemo da ih više nema među nama. Njihov smrt veoma nas je iznenadila. Evo nekih od njih.

BRITANI MARFI 

Umrla je u svojoj 32. godini od srčanog udara, nekoliko dana prije Božića. Njeno beživotno tijelo nađeno je u tuš-kabini, a pretpostavlja se da je uzrok smrti to što se predozirala lijekovima, jer su nađeni veoma jaki medikamenti u njenoj kući. 

Glumica je bila zapažena po ulogama nježnih i romantičnih heroina sa filmskog platna. 

Zapažene ulogueostvarila je u fimovima “8 milja”, “Upravo venačni”, Neprilagođena”. 

HIT LEDžER 

Glumac Hit Ledžer, poznat po ulozi Džokera u filmu “Betmen: Mračni vitez”, za koji je posthumno nagrađen oskarom, umro je 22. januara 2008. godine od prekomjerne doze lijekova i ostavio cio Holivud u žalosti. 

MAJKL DžEKSON 

Jedna od smrti koja je najviše šokirala javnost bila je smrt Majkla Džeksona. Kralj popa umro je iznenada 25. juna 2009. godine u svojoj pedestoj godini. 

Pio je u isto vrijeme propofol, lorazepam i midazolam i vjerovatno je kombinovanje tih lijekova izazvalo njegovu smrt. 

Za njegovu smrt optužen je njegov lični ljekar doktor Konrad Marej protiv koga je suđenje u toku.

NATAŠA RIČARDSON 

Kada je objavljeno da je poznata glumica Nataša Ričardson doživjela nesreću na skijanju, niko nije mislio da je u pitanju išta više od povrede. 

Nažalost, ‚‚lakša’ povreda glave ipak je bila ozbiljnija nego što su zaključili doktori i Nataša je umrla u 45. godini, ostavivši iza sebe muža Lijama Nisona i dva sina. 

PATRIK SVEJZI 

Zvijezda ‚‚Prljavog plesa’, Patrik Svejzi, umro je od raka pankreasa u septembru 2009. godine, godinu i po dana otkad je saznao da je bolestan. 

Njegova posljednja uloga bila je u seriji ‚‚Zvijer’, gdje je glumio agenta FBI-a, a najpoznatiji je bio po ulogama u filmovima “Prljavi ples” i “Duh”. 

Njegova partnerka iz “Prljavog plesa” Dženifer Grij, rekla je povodom njegove smrti da je Patrik bio “rijetka i prelijepa kombinacija sirove muževnosti i savršene gracioznosti, divan i jak, bio je pravi kauboj sa nježnim srcem”. 

FARA FOSET 

Čarlijev anđeo Fara Foset našla je svoje mjesto u raju u junu 2009, kada je umrla zbog raka debelog crijeva. 

Dijagnoza raka debelog crijeva je Fosetovoj ustanovljena u septembru 2006. Četiri mjeseca kasnije, saopštila je da je izliječena, ali se bolest vratila u proljeće 2007. i kasnije proširila na jetru. 

Foset je u Njemačkoj bila na eksperimentalnom liječenju matičnim ćelijama, o čemu je snimila prilog koji je početkom 2008. prikazan na američkoj televiziji. 

DEJVID KARADIN 

Iako je glumio u stotinu filmova, Dejvid Karadin je poznatiji po načinu na koji je umro. Nađen je mrtav u junu 2009, a kao uzrok smrti navedena je erotska asfiksija. Tako je nakon njegove smrti u 72. godini otkrivena njegova mračna seksualna tajna. 

Glumac je, naime, pronađen u sjedećem položaju u ormaru sa kanapom obmotanim oko vrata i tijela u trenutku kad je u Tajlandu snimao novi film “Stretch”. Njegov Čak Bajnder je bio šokiran Karadinovom smrću. 

– Bio je pun života, uvijek želio da radi… divna osoba – rekao je tada on. 

TED KENEDI 

Iako mu je u maju 2008. dijagnostifikovan rak mozga, njegova smrt u avgustu 2009. potresla je cijelu zemlju. Umro je u svojoj 77. godini. 

Ovaj senator iz Masačusetsa, posljednji pripadnik političke dinastije najuticajnijih senatora u istoriji SAD, preminuo je u svom domu na poluostrvu Kejp nakon duge borbe. 

Najmlađi brat Džona Kenedija, američkog predsjednika ubijenog 1963, bio je decenijama neformalni vođa liberalne struje Demokratske partije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.