SPREMA SE JEDAN OD NAJTUŽNIJIH RASTANAKA U MODERNOM NOGOMETU: Totti najavio vanrednu konferenciju za novinare

Franceso Totti najavio je za ponedjeljak vanrednu konferenciju za medije na kojoj se očekuje da će objaviti odlazak iz Rome, tačno 30 godina nakon što je došao u klub! Nakon igračkog penzioniranja 2017. godine, uprava kluba zadržala ga je u administrativnim poslovima, a 42-godišnjak je pod ugovorom do juna 2021. godine.

Ipak, nakon odlaska sportskog direktora Monchija u mrtu i otkaza treneru Eusebiju di Francescu, Totti se distancirao od predsjednika kluba Jima Pallotte.

– Ako Francescu treba vremena, mi ćemo mu ga svakako dati – rekao je Pallotta koji je bivšem kapitanu Rome ponudio poziciju tehničkog direktora.

 ROME, ITALY - MAY 31: Francesco Totti of Roma greets supporters after the Serie A match between AS Roma and US Citta di Palermo at Stadio Olimpico on May 31, 2015 in Rome, Italy. (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)   

Mnogima je laknulo kad je 40-godišnji Totti 2017. godine uoči svog igračkog oproštaja objavio kako ostaje u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru.

U Romu je stigao kao 13-godišnji dječak, daleke 1989. godine, odigrao tu 785 utakmica, što ja apsolutni klupski rekord, postigao najviše golova (307), i uprkos sjajnim igrama u klubu i reprezentaciji, odbijao brojne isplative ponude velikih evropskih klubova, ostavši do kraja vjeran Rimu.

Football Soccer - AS Roma v Genoa - Serie A - Stadio Olimpico, Rome, Italy - 28/5/17Roma fan cries as Francesco Totti shirts are held up inside the stadium before the matchReuters / Stefano Rellandini

Upravo zato, najava vanredne konferencije na kojoj bi mogao reći konačno zbogom zgrozila je navijače, i sve kojima je jedna od posljednjih romantičnih nogometnih priča modernog doba posebno draga.

Gazzetta dello Sport piše kako se Totti odlučio na drastičan korak te da će objaviti odlazak iz kluba, ali i javno otkriti razloge takvog svog poteza. Naime, prilikom njegovog igračkog oproštaja sedmivama se pisalo o njegovom nezadovoljstvu, teškom razočarenju, o čemu on tada nije želio govoriti javno, u interesu kluba.

Tada je Totti želio nastaviti karijeru, pomoći tiimu još godinu dvije, ali uprava kluba donijela je rezolutnu odluku i doslovno ga potjerala u penziju. Odnosi su u posljednje dvije godine dodatno zahladili i sve upućuje da se sprema jedan od najtužnijij nogometnih rastanaka ovoga vijeka.

Totti je tokom duge karijere svojom pojavom osvojio srca navijača diljem svijeta, ali i brojnih vrhunskih nogometaša. 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana