Srbija: Unuk zakopao babin leš i mjesecima podizao njenu penziju

Nakon improvizovane sahrane Nišlija prijavio babin nestanak.

masalaStana Milkić (82) iz Niša, čiji je leš otkriven u improvizovanom grobu u Banji Topilo 16. septembra, nije ubijena već je umrla prirodnom smrću. Nju je u voćnjaku zakopao unuk B. M. strahujući da će ga porodica okriviti da se nije valjano starao o njoj, a u međuvremenu je podizao i njenu penziju, saznaje srbijanski „Blic“. 

U policiji je zvanično potvrđeno da je protiv Nišlije B. M. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio krivična djela kršenje porodičnih obaveza i prevaru. 

Starica se vodila kao nestala osoba od 17. januara, a njen nestak prijavio je upravo B. M. koji je u medijima objavio i njenu fotografiju. 

– Unuk je ispričao da je starica bila mrtva već dva dana kada je došao kod nje kući u Ulicu Koste Abraševića. Strahovao je da će mu rođaci zamjeriti da se nije dovoljno brinuo o njoj, pa ju je zakopao i oglasio njen nestanak – navodi naš sagovornik. 

Raka je, međutim, bila plitka, pa je poslije nekoliko mjeseci počeo da se osjeća miris truleži koji je privukao pse. Životinje su otkopale i izgrizle dio tijela, a starica je identifikovana pomoću vještačkog kuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.