Srbijanska novinarka skupila hrabrost i skinula se gola pred TV kamerama

Prije odlaska na mamografiju, zaista je potrebno strah zamijeniti činjenicom da je odlazak na ovaj pregled u svakoj životnoj dobi, bolji od bilo kakvog odlaganja ili neodlaska

Novinarka se pojavila naga pred kamerama, a ima i odličan razlog za to. Sandra Zekić ovim putem je skupila hrabrost da povodom mjeseca borbe protiv kancera dojke ode na svoju prvo mamografiju i da taj cijeli proces i snimi i prikaže na televiziji.

Prilikom prvog susreta sa specijalistom radiologije, veoma je bitno da budete potpuno iskrene, čak iako nikada ranije niste kod kuće same pregledale svoje grudi. Čak i ukoliko ste imale strahove poput mojih da su sportske povrede ostavile posljedice i odlažete istinu o tome, ili zablude da su male grudi, manja briga. Svake grudi nakon formiranja tijela od dječijeg u tijelo žene moraju da budu velika briga, navodi novinarka.

Prije odlaska na mamografiju, zaista je potrebno strah zamijeniti činjenicom da je odlazak na ovaj pregled u svakoj životnoj dobi, bolji od bilo kakvog odlaganja ili neodlaska. I da čak i da rezultat pokaže najgore, da ste otišle na pregled sutra, prekosutra ili čak nikada, još je gora opcija.

Struktura dojki nekada će zahtijevati uz mamografiju i ultrazvuk grudi.

Uz iskren razgovor sa ljekarom i postavljanje svih pitanja na koje želite da dobijete odgovor, pregled će teći upravo tako – neosjetno i nećete strepiti od rezultata koje ćete dobiti na kraju

Pogledajte prilog.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana