Srbijanski MMA borac ubijen u Americi

Perkić se proslavio 2017., kada je preživio napad lopova koji su htjeli da mu otmu automobil i deset puta ga uboli nožem, ali je on uspio da ih isprebija i spriječi krađu

Saša Perkić (38), bivši američki MMA borac, poznat pod nadimkom Srpski ratnik, preminuo je nakon ranjavanja nožem u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je živio i radio.

Perkić se proslavio 2017., kada je preživio napad lopova koji su htjeli da mu otmu automobil i deset puta ga uboli nožem, ali je on uspio da ih isprebija i spriječi krađu.

Od bivše borilačke zvijezde na društvenim mrežama oprostili su se mnogi prijatelji i kolege iz MMA.

– Bio si veliki borac i još bolji čovjek. Jedan od najtvrđih momaka s kojima sam ikada imao zadovoljstvo dijeliti ring. Počivaj u miru – napisao je Danijel Soko.

Informacija o njegovoj smrti, ipak, nema mnogo. Preminuo je nakon nedavnog incidenta u kojem je izboden, objavio je sajt 360NG. Uz tragičnu vijest prenijeli su podsjećanje na događaj iz januara 2017., kada je pretukao lopove, pa je policija DNK kradljivaca, koji su pobjegli glavom, morala da uzima s Perkićevih pesnica.

– I dalje sam živ! Što me ne ubije, ojača me. Idem kući da vidim svoju djecu – prenio je kanal Fox 6 Perkićeve riječi nakon tog incidenta koji se dogodio 18. januara 2017. godine.

Perkić je tada ispričao da je krenuo kući kada ga je jedan automobil u kojem su se nalazila dvojica crnaca udario pozadi. Izašao je da vidi šta se desilo, a jedan od putnika istrčao je i pokušao da mu ukrade vozilo. Kada je shvatio šta se dešava, odmah je skočio na napadača.

– Uhvatio sam ga za ramena i oborio na zemlju, popeo se preko njega i počeo da ga udaram. Tada sam osjetio bol u desnom ramenu i znao sam da sam uboden – ispričao je Perkić.

Drugi lopov ga je ubo čak deset puta prije nego što je MMA borac uspio da ga saplete. Napadači su potom sjeli u vozilo i pobjegli. Ispostavilo se da je Perkića spasio njegov debeo kaput, koji je ublažio udarce nožem.

– Mnogo godina je pazio na sve nas, a sada će nas paziti s boljeg mjesta – napisali su iz Džo-kets pab u Milvokoju, gdje je Perkić radio kao osiguranje.

– Bio je jedan od rijetkih časnih ljudi, nevjerovatan otac kojeg su mnogi voljeli i poštovali. Njegov smisao za humor i osmijeh zaista će nedostajati – objavljeno je na ovoj internet-stranici.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana