Sredila sam kosu, imala sam laptop, sako i neke minđuše, ali… Odbili su je na razgovoru za posao zbog BIZARNOG RAZLOGA – “čista diskriminacija”

Tiktokerka Melisa Viver iz Njujorka objavila je video u kojem je ispričala kako se prijavila za mesto potpredsednice u jednoj tehnološkoj kompaniji, ali nakon što se na razgovoru za posao pojavila bez šminke, nije prošla dalje.

“Na svako pitanje koje je postavila imala sam izvrstan odgovor. Nekada sam radila u regrutaciji. Znam da intervjuišem”, objasnila je 30-godišnja Melisa, dodajući kako je ostala u šoku što nije prošla dalje jer joj je rečeno da je njeno iskustvo upravo ono što traže i kako su njeni ciljevi usklađeni sa ciljevima kompanije.

Nakon što je zatražila povratne informacije, osoba koja ju je intervjuisala objasnila joj je da smatra kako “nije uložila dovoljno truda u svoj izgled”.

Priča postala viralna

“Sredila sam kosu, imala sam lep top, sako i neke minđuše, ali sam stavila samo malo sjaja za usne, nisam imala nimalo šminke. Inače ne nosim baš puno šminke”, rekla je i zatim otkrila kako joj šminka iritira oči i kožu te zbog toga izbegava šminkanje.

“Znači li to da žene koje ne nose šminku na razgovorima za posao ili na svojim poslovima deluju kao da ne ulažu toliko truda ili brige u svoj posao?”, upitala je u snimku koja je pregledana preko 830 hiljada puta.

“Ovo deluje kao diskriminacija. Ne zapošljavaju vas na temelju izgleda”, “Ovo je suludo”, “Treba li biti važno? Ne. Je li to važno? Nažalost, da” i “Bolje da ne radiš na takvom mestu”, neki su od komentara.

izvor prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.