Stanišljević se tereti za terorizam

Iako se u utorak sam predao policiji, nakon što je shvatio da se sprovodi intenzivna istraga o nađenom naoružanju, a koje je njegovo, MUP RS ga tereti za krivično djelo terorizam.

– Policija još provjerava njegove motive i povezanost sa drugim licima – izjavila je Mirna Šoja, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Kao što je „Avaz“ već objavio, u novinarskoj loži, koja se nalazi na tribinama preko puta centralne bine u pomenutoj dvorani, pronađeno je oko 3,1 kilogram eksploziva TNT sa detonatorom, snajper, dvije automatske puške, dva pištolja i više stotina metaka.

– Samo šestina pronađenog eksploziva bila bi dovoljna da raznese cijelu dvoranu – potvrdio je za “Avaz” izvor iz MUP-a RS.
Inače, iz MUP-a RS jutros je saopćeno da se, uz nadzor i konsultacije Tužilaštva BiH, obavlja kriminalistička obrada nad jednom osobom, osumnjičenom da je 8. januara, dan uoči proslave 20. godišnjice RS, unijela veću količinu oružja i eksploziva u sportsku dvoranu „Borik“ u Banjoj Luci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.