Štrajk radnika Pošte Kosova

Zbog brojnih problema u radu i suočavanja sa velikim gubicima radnici Pošte Kosova su sa svojim sindikalnim predstavnicima organizovali protest ispred zgrade Vlade u Prištini.

Naser Gaši jedan od predstavnika pošte Kosova smatra da se radnici trenutno nalaze u izuzetno teškoj situaciji ali da postoji rešenje i za tu situaciju:


“Okupili smo se ovde kako bi protestvovali zbog naših prava zagarantovanih Ustavom. Kao što znate, već tri dana smo u štrajku. Još nismo primili avgustvovsku platu. Pošta Kosova još nije dobila sredstva zbog neodgovornosti institucija. Pošta ne prosi, već zahteva ono što nas sleduje zakonom“, istakao je Gaši.

Okupljeni su zahtevali da pošta dobije penzijske šeme i da im se omogući pružanje bankarskih usluga.


“Pošto smo dostavili zahtev, šef kabineta premijera Haradinaja nam je obećao da će premijer sutra održati sastanak sa nama. Premijer ima rok do 16 sati da ispuni naše zahteve koji su kod njega na stolu. Nastavljamo sa protestom do ispunjavanja naših zahteva”, rekao je Etrit Hoti predsednik sindikata radnika pošte.

Okupljeni radnici pošte su se mirno razišli, apelujući na predstavnike vlade da što pre ispune njihove zahteve kako okupljanje radnika ne bi preraslo u masovni protest.

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana