Strani mediji o trovanju službenika CIK-a

Strani mediji izvještavali su o nedavnim dešavanjima u Centru za brojanje i prebrojavanje glasova na Kosovu, gdje je oko 26 osoba prijavilo da je otrovano otvaranjem koverti sa glasovima koji su poštom stigli iz Srbije, na izborima 6. oktobra.

Američki list “Vašington Post” prenosi da vlasti na Kosovu kažu da su neki zvaničnici Centralne izborne komisije odvedeni u bolnicu sa zdravstvenim problemima, nakon otvaranja pet glasačkih paketa iz Srbije.

U međuvremenu, Asošijejtid Pres kaže da je značajan broj zvaničnika CIK-a hospitalizovan zbog zdravstvenih problema nakon otvaranja pet glasačkih kutija koje su stigle iz Srbije.

“Lokalni mediji navode da je 26 zvaničnika CIK-a imalo alergijske reakcije i probleme sa kožom nakon otvaranja glasačkih kutija”, preneo je AP.

“Lekari Hitne medicinske pomoći saopštili su da su svi pacijenti imali svrab i crvenilo kože”, navodi se u raznim medijima.

Na Kosovu su prije nedjelju dana održani prijevremeni izbori na kojima je pobjedila ljevičarska stranka. Ponovno brojanje glasova se vrši na 300 biračkih mjesta.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana