Strašno: Izgorio starac na njivi!

Bogosav Živković (72) od kuće otišao juče ujutro, a kada se nije vratio ni do kasnih večernjih sati, rodbina i prijatelji su krenuli u potragu za njim. Pronašli su ga mrtvog u njivi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, jer su na licu mjesta vidljivi tragovi velikog požara.

starac_5

Bogosav Živković (72) iz doljevačkog sela Malošište izgorio je u svojoj njivi dok je palio strnjiku kako bi zemljište pripremio za jesenju sjetvu!

Starac je od kuće otišao juče ujutro, a kada se nije vratio ni do kasnih večernjih sati rodbina i prijatelji su krenuli u potragu za njim. Pronašli su ga mrtvog u njivi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, jer su na licu mjesta vidljivi tragovi velikog požara koji je Živkoviću izmakao kontroli.

Bogosavov sin Dejan kaže da se zabrinuo kada se otac nije vratio kući do kasno, što mu nije bio običaj.

– Otišao je na njivu oko deset sati ujutro i nije ga bilo cijelog dana. Najprije smo pomislili da je svratio kod komšija, a kad ga ni tamo nismo našli posumnjali smo da mu se nešto desilo. Tražili smo ga do tri sata ujutro po njivama, ali uzalud. Čim je svanulo nastavili smo potragu i zatekli ga mrtvog na njivi. Obavijestili smo policiju, ali je utvrdjeno da nema nikakvih sumnjivih okolnosti već da je otac stradao u nesreći. Nije bio lošeg zdravlja, ali je imao dosta godina i vjerovatno nije mogao da izmakne vatri – objašnjava za naš portal Dejan.

Dragi Cekić, rođak stradalog čovjeka kaže da je on bio izuzetno vrijedan.

– Radio je mnogo i rad ga je i održavao. Obrađivao je svoje njive, ali je uvijek bio spreman da svakome pomogne. Sinoć sam ga zvao telefonom jer smo trebali da zajedno radimo nešto, on se nije javljao a jutros sam čuo da je mrtav – rekao je Cekić.

Iako tragovi na mjestu nesreće dokazuju da je požar zahvatio veliku površinu te da je bio jakog intenziteta, niko od mještana Malošišta nije posumnjao da je neko u opasnosti, jer se Bogosavova njiva nalazi na kilometar od prvih kuća, a paljenje njiva poslije žetve je uobičajen način uklanjanja strnjike.

Prije dvadesetak dana na isti način život je izgubio jedan stariji mještanin sela Lalinac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.