Strava i užas: Amel počinio stravičan zločin, usmrtivši brutalno svoju suprugu

Amel Marušić (31) iz Kaknja danas oko 10.30 počinio je stravičan zločin, usmrtivši brutalno, pred očima više svjedoka, svoju suprugu Nasihu Marušić (29), takođe iz Kaknja.

Marušić, koji se nakon gubitka posla u jednoj zaštitarskoj agenciji zaposlio kao prodavač u trgovini mješovite robe u rodnom selu Dumanac, nesrećnu ženu je, dok se pješačkom stazom kretala prema gradu, u pokušaju da je ubije, udario vozilom. Nakon što je Nasiha, koja je sa Amelom bila šest godina u braku, preživjela njegov prvi napad, krvoločni Marušić parkirao je golf, izašao, a onda na zaprepaštenje iznenađenih prolaznika potegao nož kojim je zaklao majku svoga petogodišnjeg djeteta! Zločin se dogodio u Ulici 311. brigade, na ulazu u grad, nedaleko od autobuske stanice.

Svjedoci tvrde kako Marušić nije pokazivao znakove kajanja te da je nakon svirepog zločina, izvadio mobitel i obavijestio policiju, koja ga je brzo i uhapsila.

Uviđaj je u prisustvu policijskih istražitelja obavio Huso Hrustanović, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. Kako je potvrdio Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva ZDK, žrtva je usmrćena sa više udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata.

Kako saznajemo, nesrećna Nasiha nedavno je ostala bez posla u trgovačkom centru “Robot”, udaljenom stotinak metara od mjesta na kojem je izdahnula pod naletima bijasa čovjeka kojeg je napustila prije mjesec dana. Mještani Dumanca kažu kako su Marušići sve donedavno, u porodičnoj kući Amelovih roditelja, živjeli bez problema te da ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju.

Leš Nasihe Marušić prevezen je u prosekturu “Gradskih grobalja” u Visokom, gdje je po nalogu tužioca Hrustanovića sinoć trebalo da bude urađena obdukcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.