Strava u Meksiku: Pronađeno 14 raskomadanih tijela

meksikolicijatijela 2

Lokalni zvaničnici su izjavili da je u jednom kamionu na sjeveroistoku Meksika pronađeno 14 raskomadanih tijela. Vozilo je bilo parkirano ispred kuće gradonačelnika grada Ciudad Mante, koji se nalazi u pokrajini Tamaulipas.
Prema izvještajima, na pokrivačima, ispod kojih su se nalazila tijela 11 muškaraca i tri žene, su pronađene poruke vezane za lokalne bande.

Iako svjedoci navode da je kamion pred kućom gradonačelnika ostavio nepoznati muškarac, o detaljima ovog zločina se jako malo zna. Ne postoje nikakvi pokazatelji koja od moćnih kriminalnih grupa iz Tamalosa je odgovorna za ubistva i još ni jedna od žrtava nije identificirana, prenosi BBC.

U ovom dijelu Meksika operiraju dva kartela – kriminalna mreža poznata kao Zeta i njihovi glavni rivali Zalivski kartel.

Tijela su pronađena samo jedan dan nakon što je predsjednički kandidat Enrique Pena Nieto posjetio ovu pokrajinu i obećao da će smanjiti broj ubistava ukoliko bude izabran.

Od 2006. godine, kada je predsjednik Felipe Calderon počeo koristiti vojsku u borbi protiv narko kartela, u Meksiku je oko 50.000 ljudi izgubilo život u nasilju povezanom sa drogama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.