STRAVIČNI DETALJI TROSTRUKOG UBISTVA U SLOVENIJI: U suludi pokolj krenuo je s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak porodice pa sebe…

Sloveniju je prekjučer potreslo stravično trostruko ubistvo i samoubistvo. Gašper Bučar, 22-godišnji mladić, u mjestu Janče kod Ljubljane, ubio je oca, majku i sestru, nakon čega je presudio i sebi. Motivi za zločin nisu poznati, mogu se samo nagađati.

– Kad su mi javili da su mrtvi, mislio sam da su se ugušili plinom. Ne bih ni u najluđim snovima pomislio da bi Gašper tako nešto učinio. Bili su skladna porodica – rekao je rođak Jože Groznik.

Kako su doznale “Slovenske novice”, policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat primila dojavu Gašperove sestre Klavdije, koja ih je nazvala, jer je on bio nasilan. Nedugo zatim i Gašper je nazvao policiju te im priznao da je ubio oca Antona, majku Nadu i Klavdiju.

Kad su policajci stigli na mjesto zločina, nisu znali da je Gašper počinio samoubistvo te su pokušali razgovarati s njim. Budući da se nije odazivao, ušli su u kuću, gdje su zatekli tri tijela s ubodnim i prostrelnim ranama, a onda i tijelo ubice. Dosadašnja istraga pokazala je da je Gašper u suludi pokolj krenuo s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak porodice pa sebe.

Policija je potvrdila da se ubio oružjem u vlasništvu svog oca, koji je bio lovac.

– Činio mi se kao dobar momak, moj sin i on odrasli su zajedno. Ne vjerujem da je to učinio. Ne vjerujem. Ako jest, poludio je – rekla je žena bliska porodici.

Glasnogovornik policije Valter Zrinski rekao je da Gašper nije imao dosje te da ne postoje informacije koje bi ukazivale na probleme u porodici. No, prema neslužbenim informacijama, Gašperov motivi ipak bi mogli biti porodični problemi još iz doba kad je njegov otac Anton pio.

“Slovenske novice” napisale su da je Anton u posljednjih desetak godina prestao piti te je zbog toga njegov odnos s obitelji i susjedima bio sve bolji. Gašpera je svima posebno hvalio i još niko ne može vjerovati da ga je upravo njegov sin ubio.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook