Svađa u Cityju: Ko je kriv za gol Torresa – Nastasić ili Hart?

Naime, u 90. minutu meča, na ivici šensaesterca došlo je do nesporazuma između Matije Nastasića i Joea Harta, grešku je iskoristio sjajni Torres i tako donio svom timu sva tri boda.

U analizi situacije koja je dovela do gola, posebna pažnja sestavlja upravo na engleskog reprezentativnog golmana, a ne na srbijanskog defanzivca.

Naime, nakon starta sezone tokom kojeg je u više navrata kritikovan zbog svoje slabije forme, Hart je i ovoga puta zaradio komentare koji na njega svaljuju odgovornost za grešku.

Naime, Nastasić je instinktivno vratio glavom loptu ka čuvaru mreže, koji se nije javio svom saigraču da je krenuo napred, otuda i kardinalna, početnička greška.

Upitan da prokomentariše ispad svog golmana, Manuel Pellegrini nije želio da govori o pojedinačnim greškama, ali je naglasio da njegov tim ne smije više da ‘glupo gubi bodove’.

„Šta mislim o golu? Ne želim da govorim o tome. Učinak našeg golmana ćemo izvršiti kroz analizu koju, kao i uvijek, radim sa svojim igračima. Ono što je jasno, to je da glupo gubimo bodove.”

“Sami smo krivi i snosimo odgovornost za tri posljednja poraza na gostovanjima. Već od sutra moramo pronaći rješenje i način kako da se izborimo sa ovim stvarima.“, rekao je trener Cityja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.