SVE ŠTO SMO IMALI DALI SMO DECI, A SAD U STAROSTI NEĆE DA NAS POGLEDAJU: Ljudi, nikad nemojte praviti OVU GREŠKU

Ispovest roditelja koji su sve dali nezahvalnoj deci, prepuna je detalja od kojih svaki roditelj strepi.

Vaspitati dete veoma je odgovoran zadatak, a roditelji često prave greške koje se na dete odražavaju tokom celog odrastanja. Često kada dođu u starost, ropditelji se pitaju gde su pogrešili u vaspitanju i zašto dete neće ni čašu vode da im donese.

Mnoge ispovesti svedoče tome, a uprkos svemu, roditelji i dalje daju sve za decu, a neretko se odriču i poslednjeg zalogaja samo da njima bude dobro.

Nakon što se razveo 2012. godine, čovek je, u dogovoru s bivšom suprugom, njihovoj zajedničkoj deci poklonio kuću.

“Od tog trenutka oni mi se više ne javljaju. Što je najgore, ne plaćaju ni komunalije, isključili su im i vodu i struju. Voleo bih nakon toliko godina raskinuti ugovor o poklonu, ako je moguće. Ta je kuća inače samo na moje ime, a ugovor o poklonu potpisan kod javnog beležnika u Austriji. Kuća je u Hrvatskoj”, požalio se čovek za Moje vrijeme.

Međutim, ovakvih slučajeva ima na pretek, a ovo su neki od njih.

“Sve je počelo nakon što mi je umro suprug, a ja ugovorom o poklonu našu imovinu prepisala deci. Prvo su se svađali, a onda prestali sa mnom razgovarati. Imam 77 godina i sa suprugom sam puno toga stekla. Sada živim sama u iznajmljenom stančiću od 25 kvadrata. Unuci su mi jedina svetla tačka u životu, ali deca, ne mogu završiti rečenicu”, tužno piše ova penzionerka.

“Jesmo li to zaista zaslužili?”

“Sve sam sa suprugom sinu dao, koliko god sam mogao, novi auto, stan, platili smo mu svadbu i mnogo toga još omogućili. Danas on niti da nazove i pita kako smo mi kao roditelji, koji smo već lošeg zdravlja i koji smo nanizali podosta operacija. Pitam se jesmo li to zaslužili kao roditelji. Neka ovo moje svedočenje bude pouka drugima da pripaze kod ovakvih situacija i ne naprave ovakvu grešku”, napisao je nesrećni otac.

Gospodin Boris otkrio je da je svakome od dvoje odrasle dece dao nekretninu, ali je usmeno naložio da dok su supruga i on živi, svi imaju pravo uživanja.

“Međutim, deca su počela kalkulisati, kome sam dao više, koga sam zakinuo. Nama ne govore ništa, ali se međusobno svađaju. Mene duša boli kad to čujem, ja ne znam šta će biti kad nas jednom ne bude. Pa oni će se počupati”, piše on.

I na suprugu to deluje, kaže, razbolela se otkad traju problemi oko nasledstva. “Ona sada pije tablete za srce i za štitnjaču, strašno nas pogađa što si tako gledaju ko što ima i jedan preko drugoga hoće imati više. Iako nas ne zanemaruju, dođu i zovu, ali nikad zajedno. To je za roditelja baš bolno, svaki dan uzdišemo i pitamo se gde smo pogrešili u vaspitanju”, napisao je Boris.

(Stil/ Moje vrijeme)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.